Sponsored By Vivo

vivo Y33s: To Smartphone που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του

Μία συνολικά ενδιαφέρουσα πρόταση
04 Ιουλίου 2022 08:00
vivo Y33s: To Smartphone που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του

Το vivo Y33s ήρθε στην αγορά της Ελλάδας και προσφέρει μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για την κατηγορία των προσιτών τηλεφώνων. Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής του έχουμε να κάνουμε με ένα κυρίως πλαστικό σώμα, το οποίο προσφέρει στην πίσω πλευρά μία premium αίσθηση χάρη στη ματ, ιριδίζουσα επιφάνειά του στο μπλε χρώμα, ενώ στο μαύρο η επιφάνεια είναι καθρέφτης. Τα πλήκτρα βρίσκονται όλα στη δεξιά πλευρά, με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων να είναι ενσωματωμένος στο power button. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε το ηχείο και τη USB-C θύρα φόρτισης, ενώ έχει διατηρηθεί και η audio jack θύρα. Η επίπεδη οθόνη σηκώνεται λίγο πιο ψηλά από το πλαίσιο και η selfie κάμερα με σχήμα σταγόνας βρίσκεται στην κορυφή.

Στα τεχνικά της οθόνης έχουμε IPS τεχνολογία στις 6.58 ίντσες με FHD+ ανάλυση, 60Hz ρυθμό ανανέωσης και φυσιολογικά bezels. Η απόδοση των χρωμάτων είναι άκρως ικανοποιητική αφού καλύπτει το 96% της χρωματικής παλέτας NTSC ενώ και η φωτεινότητα είναι αρκετή για χρήση σε εξωτερικό χώρο με το φως της μέρας. Θα τολμούσα να πω πως η οθόνη είναι καλύτερη από την πλειοψηφία των συσκευών σε αυτό το εύρος τιμής.

Στο εσωτερικό έχουμε τον οκταπύρηνο Helio G80 της Mediatek. Στη RAM και τον αποθηκευτικό χώρο έχουμε 4GB/64GB, 4GB/128GB και 8GB/128GB και σε συνδυασμό με το ελαφρύ Funtouch 11.1 βασισμένο στο Android 11, προσφέρει μία πολύ ομαλή εμπειρία πλοήγησης εκτελώντας γρήγορα όλες τις εργασίες. Και σε αυτό το low-end τηλέφωνο η vivo φέρνει την τεχνολογία που είδαμε στα ακριβότερα μοντέλα της, την Extended RAM 2.0, με την οποία όποτε κριθεί απαραίτητο, δεσμεύει 4GB μνήμης ROM για να τη χρησιμοποιήσει ως RAM, επιταχύνοντας ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις.

Στον τομέα της μπαταρίας δε θα απογοητευτείτε, αφού τα 5.000mAh είναι αρκετά για να κρατήσουν σε χρήση το τηλέφωνο για μία μέρα με κανονική χρήση, ενώ προσφέρεται και γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 18W. Φυσικά ο γρήγορος φορτιστής συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

Το δυνατό σημείο του vivo Y33s είναι σίγουρα η κάμερά του. Σε αυτό το εύρος τιμής τα περισσότερα τηλέφωνα πάσχουν σε αυτόν τον τομέα, η vivo όμως έδωσε βάρος εδώ και προσφέρει μία τριπλέτα καμερών, με την κύρια των 50MP (f/1.8) να κλέβει την παράσταση. Η κεντρική κάμερα προσφέρει φωτογραφίες με υψηλή ευκρίνεια σε συνθήκες καλού φωτισμού.

Τα πάει πολύ καλά όμως και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τη λειτουργία Super Night η οποία προσφέρει ικανοποιητικά επίπεδα μείωσης θορύβου, συνδυάζοντας πολλά καρέ σε ένα για καθαρότητα στη φωτογραφία.

Την κεντρική κάμερα συμπληρώνουν μία bokeh 2MP για μετρήσεις βάθους και μία macro 2MP με εστίαση έως και 4cm.

Η selfie κάμερα των 16MP είναι κι αυτή αξιόλογη, ενώ εδώ έρχονται και οι λειτουργίες Smart Screen Flash που προσφέρει φωτισμό από την οθόνη και το Super Night Selfie για καθαρές φωτογραφίες σε σκοτεινό περιβάλλον.

Στο βίντεο των 1080p με 30fps, η ηλεκτρονική σταθεροποίηση ενεργοποιείται αυτόματα μόλις εντοπίσει δονήσεις και σε γενικές γραμμές προσφέρει υλικό που περνάει άνετα τη βάση.

Συνολικά, το vivo Y33s είναι μία αξιόλογη πρόταση στην κατηγορία των €250 που σίγουρα δεν πρέπει να ξεφύγει της προσοχής σας.