Η Apple θέλει να βάλει τέλος στα ψεύτικα spam SMS με το iOS 16  

Προσθέτοντας μια νέα δυνατότητα στο λειτουργικό

Η Apple θέλει να βάλει τέλος στα ψεύτικα spam SMS με το iOS 16

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το iOS 16 θα προσθέσει στα iPhone διάφορες λειτουργίες που έχουν ως στόχο να κάνουν τη ζωή των χρηστών ευκολότερη και λίγο καλύτερη, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να μοιραστούν τον κωδικό του Wi-Fi τους πιο άμεσα και με Android χρήστες.

Τώρα, η νέα beta του λειτουργικού συστήματος που έγινε διαθέσιμη πριν μερικές ώρες, πρόσθεσε ένα ακόμη ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MacRumors, με το iOS 16 οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να αναφέρουν άμεσα κακόβουλα SMS μηνύματα που έλαβαν, βοηθώντας έτσι στον περιορισμό τους. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο αρχικά μόνο για συγκεκριμένους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Αμερική και θα ζητά από τους χρήστες να ακολουθούν μια αντίστοιχη διαδικασία με αυτή που υπάρχει ήδη στο iMessage για την αναφορά των κακόβουλων ή spam μηνυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χρήστες που επισημαίνουν SMS μηνύματα ως ανεπιθύμητα θα στέλνουν τον αριθμό και το περιεχόμενο των σχετικών μηνυμάτων τόσο στην Apple όσο και στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας τους. Συγχρόνως, η αναφορά ενός μηνύματος ως ανεπιθύμητο δεν θα αποκλείει αυτόματα τον αριθμό, επομένως οι χρήστες θα πρέπει να το κάνουν αυτό χειροκίνητα αν πράγματι το επιθυμούν.

Μπορείτε να δείτε πως θα δουλεύει το χαρακτηριστικό μέσα από τις εικόνες που ακολουθούν.

Για την ιστορία, τον τελευταίο καιρό τα spam, κακόβουλα και ύποπτα SMS έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται διαρροές βάσεων δεδομένων από πλατφόρμες που έχουν παραβιαστεί για να αποκτήσουν τηλεφωνικούς αριθμούς χρηστών, ενώ διαθέτουν και brute force εργαλεία για μαζική αποστολή τέτοιων μηνυμάτων. Αναλυτικότερα, σχεδόν 12 δισεκατομμύρια μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στάλθηκαν μόνο τον προηγούμενο μήνα και μόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφαρμογής RoboKiller.