Ο Elon Musk είπε πως ακόμη αγοράζει Dogecoin και έκανε άλμα εν μέσω μιας αγοράς σε πτώση

Με ένα tweet του πάλι κίνησε την αγορά των κρυπτονομισμάτων
20 Ιουνίου 2022 23:38
Ο Elon Musk είπε πως ακόμη αγοράζει Dogecoin και έκανε άλμα εν μέσω μιας αγοράς σε πτώση

Εν μέσω μιας παγκόσμιας αγοράς που βρίσκεται σε πτώση τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στα κρυπτονομίσματα, ο Elon Musk καταφέρνει να την...κουνήσει με ένα tweet. 

Την ώρα που η αγορά των κρυπτονομισμάτων βιώνει τις επιπτώσεις του "bear market" με την κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται κοντά στα $830 δισ., ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX έδειξε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του στο Dogecoin

To κρυπτονόμισμα με το οποίο ο Musk έχει συνδεθεί στο παρελθόν σημείωσε ένα μικρό άλμα της τάξης του 8% την ώρα που όλα τα υπόλοιπα crypto βουτάνε όλο και χαμηλότερα, με την αξία του να φτάνει τα $0.058.  

Βέβαια αυτό το άλμα δεν έχει καμία σχέση με τα 72 cents που είχε φτάσει η αξία του Dogecoin τον Μάιο του 2021, όταν ο Elon Musk είχε κάνει μια μικρή αναφορά σε αυτό στον εναρκτήριο μονόλογό του παρουσιάζοντας την εκπομπή Saturday Night Live

Παράλληλα όμως ένας επενδυτής Dogecoin μηνύει τον Musk για το ότι διόγκωσε την τιμή του κρυπτονομίσματος με τη γνωστή μέθοδο της πυραμίδας. Στην αγωγή που κατέθεσε ζητά $258 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση καθώς τόσο η Tesla όσο και η SpaceX το διαφήμιζαν. Έπειτα όμως άλλαξαν τακτική με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ελεύθερη πτώση το Dogecoin, το οποίο κάποτε η Tesla δεχόταν ως τρόπο πληρωμής. 

Να αναφέρουμε πως ο Musk τα είχε βάλει πρόσφατα με τον ιδρυτή του Dogecoin εκτοξεύοντας πυρά εναντίον του μέσα από το Twitter.