Οι Κινέζοι ανακοίνωσαν πως πιθανώς να εντόπισαν σήμα από εξωγήινο πολιτισμό

Η αναφορά…εξαφανίστηκε λίγες ώρες μετά
16 Ιουνίου 2022 12:52
Οι Κινέζοι ανακοίνωσαν πως πιθανώς να εντόπισαν σήμα από εξωγήινο πολιτισμό

Μία αναφορά αστρονόμων που εμφανίστηκε στο Science and Technology Daily, το επίσημο μέσο του Υπουργείου Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, έκανε λόγο για πιθανά σήματα από έναν εξωγήινο πολιτισμό τα οποία εντόπισαν με το τεράστιο τηλεσκόπιο FAST, το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου. Λίγες ώρες αργότερα, η αναφορά εξαφανίστηκε, προσθέτοντας ένα πέπλο μυστηρίου στην ανακοίνωση.

Τα σήματα που εντόπισαν βρίσκονται στις μπάντες που χρησιμοποιούνται από δορυφόρους και αεροσκάφη, ενώ οι επιστήμονες τόνισαν πως τα αποτελέσματα είναι προκαταρκτικά και χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση.

Υπάρχουν πολλαπλά σήματα στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα τα οποία είναι διαφορετικά από παλαιότερα που έχουμε εντοπίσει και η ομάδα τα ερευνά περαιτέρω. Η πιθανότητα τα ύποπτα σήματα να είναι κάποιου είδους παρεμβολές είναι επίσης υψηλή και χρειάζεται επιβεβαίωση πριν τα αποκλείσουμε.

Η ομάδα σκοπεύει να επαναλάβει τις παρατηρήσεις των μυστηριωδών σημάτων για να αποκλείσει τυχόν παρεμβολές και να ανακτήσει όσα περισσότερα δεδομένα μπορεί.

Θέλουμε το FAST να είναι το πρώτο που θα ανακαλύψει και θα επιβεβαιώσει την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών.