RTX 4000: Νέες φήμες για την ημερομηνία κυκλοφορίας τους – Αλλαγή πλάνων για την Nvidia;

Φούντωσε για τα καλά η φημολογία
15 Ιουνίου 2022 00:42
RTX 4000: Νέες φήμες για την ημερομηνία κυκλοφορίας τους – Αλλαγή πλάνων για την Nvidia;

Η έντονη φημολογία για τις νέας γενιάς κάρτες γραφικών της Nvidia συνεχίζεται και αυτή τη φορά το μέσο VideoCardz έφερε στα φώτα της δημοσιότητας μερικές νέες πληροφορίες για το χρονικό πλαίσιο της κυκλοφορίας τους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η Nvidia αναγκάστηκε να καθυστερήσει τις κυκλοφορίες διαφόρων GPUs κατά διάφορους βαθμούς. Ξεκινώντας με τις άκρως αναμενόμενες RTX 4000, το μέσο τονίζει πως τελικά θα κάνουν το ντεμπούτο τους ένα μήνα αργότερα απ’ ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Από την άλλη, η εισαγωγικού επιπέδου GeForce GTX 1630 θα καθυστερήσει και αυτή εξαιτίας προβλημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το VideoCardz επιβεβαίωσε πως οι RTX 4000 θα έρθουν σταδιακά στην αγορά. Αυτό σημαίνει πως το πρώτο μοντέλο της ολοκαίνουργιας Ada Lovelace αρχιτεκτονικής που μπορούν να περιμένουν οι gamers και οι PC Hardware enthusiasts θα είναι η GeForce RTX 4090 που αναμένεται πλέον να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο. Το μέσο ανέφερε εδώ και καιρό πως η κυκλοφορία της ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του Αυγούστου, εξού και ο λόγος τώρα για καθυστέρηση ενός μήνα.

Μάλιστα, το VideoCardz τονίζει ότι έχει επιβεβαιώσει το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Nvidia με πολλές πηγές, ωστόσο αναφέρει ότι αυτές οι νέες ημερομηνίες δεν αποκλείουν ανακοινώσεις κάποιες ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα. Ενδεχομένως η Nvidia να εξετάζει και το ενδεχόμενο ενός paper launch όσο εργάζεται για να οριστικοποιήσει το κανονικό ντεμπούτο για τους καταναλωτές στα retail καταστήματα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις τελευταίες φήμες, το πλάνο για την κυκλοφορία των πρώτων μοντέλων της RTX 4000 σειράς της Nvidia διαμορφώνεται ως εξής:

Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας των RTX 4090, RTX 4080 και RTX 4070

Nvidia GeForce RTX 4090 – Σεπτέμβριος 2022

Nvidia GeForce RTX 4080 – Οκτώβριος 2022

Nvidia GeForce RTX 4070 - Νοέμβριος 2022

Το πιθανότερο είναι πως προς τα τέλη του καλοκαιριού θα ξέρουμε και επίσημα τι ετοιμάζει η εταιρία, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για όλα τα νεότερα.