Το vivo V23 5G είναι το απόλυτο selfie τηλέφωνο

Διεκδικεί μια αξιόλογη θέση στη mid-range κατηγορία
16 Ιουνίου 2022 09:00
Το vivo V23 5G είναι το απόλυτο selfie τηλέφωνο

Η vivo μπήκε δυναμικά στην ελληνική αγορά με τέσσερα νέα μοντέλα και ένα από αυτά απευθύνεται σε αυτούς που λατρεύουν τις selfies. Ο λόγος για το V23 5G το οποίο διαθέτει διπλή εμπρόσθια κάμερα 50MP με autofocus. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το vivo V23 5G είναι ένα ομολογουμένως πανέμορφο τηλέφωνο, με γυαλί στο πίσω μέρος και μεταλλικό πλαίσιο που του δίνουν μία premium εμφάνιση. Ειδικότερα το πίσω μέρος διαθέτει μία κρυσταλλική ιριδίζουσα επιφάνεια η οποία στο Sunshine Gold που έχουμε στα χέρια μας, αλλάζει την εμφάνισή τους στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Επιπλέον το θετικό είναι πως τα δακτυλικά αποτυπώματα αποτελούν παρελθόν. Οι κάθετες γωνίες στις πλευρές του δίνουν μία αίσθηση ασφάλειας όταν κρατάτε το τηλέφωνο και δημιουργεί τόσο επίπεδες επιφάνειες που μπορείτε ακόμα και να το ισορροπήσετε όρθιο.

Η επίπεδη οθόνη των 6.44 ιντσών με ανάλυση FHD+ προσφέρει 90Hz για ομαλή κύλιση, ενώ υποστηρίζει και HDR10+ για να απολαμβάνετε περιεχόμενο έτσι όπως θα το ήθελε ο δημιουργός του. Η AMOLED τεχνολογία προσφέρει τα βαθιά μαύρα και τα έντονα χρώματα που δε θα αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο.

Στο εσωτερικό του διαθέτει τον Dimensity 920 της MediaTek με αρχιτεκτονική 6nm και υπάρχουν επιλογές 8/128GB και 12/256GB σε RAM και αποθηκευτικό χώρο. Όπως και στα υπόλοιπα τηλέφωνά της, η vivo χρησιμοποιεί ως RAM επιπλέον 4GB αποθηκευτικού χώρου όταν χρειάζεται, απογειώνοντας την RAM στα 16GB στο μεγάλο μοντέλο. Σε συνδυασμό με το FunTouch OS 12 βασισμένο σε Android 12, το οποίο είναι ελαφρύ και χωρίς bloatware, το τηλέφωνο ανταποκρίνεται γρήγορα και απροβλημάτιστα σε κάθε σενάριο χρήσης. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως υπάρχει φυσικά και 5G συνδεσιμότητα.

Στον τομέα της μπαταρίας έχουμε 4.105mAh τα οποία αρκούν για μία ημέρα γεμάτης χρήσης. Υπάρχει δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και μάλιστα ο φορτιστής των 44W περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Και πάμε τώρα στο selling point του V23 5G, τη selfie κάμερα. Εδώ έχουμε μία διπλή διάταξη με τον κύριο φακό των 50MP (f/2.0) με autofocus και τον ultra-wide των 8MP (f/2.28) με 105 μοίρες εύρος. Διαθέτει επίσης διπλό προβολέα δύο τόνων για να μπορέσετε να δώσετε εσείς την ατμόσφαιρα της φωτογραφίας, είτε με ψυχρό λευκό, είτε με θερμό είτε με κάτι ενδιάμεσο. Ο αισθητήρας των 50MP είναι JNV με τεχνολογία απομόνωσης pixel ISOCELL 3.0. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως τα πορτραίτα σας, πέραν του ότι έχουν εκπληκτική λεπτομέρεια χάρη στα 50MP, έχουν και άριστο διαχωρισμό από το background χωρίς να ξεφεύγει…τρίχα. Επιπλέον, η AI του τηλεφώνου ανιχνεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας για να μη βγαίνετε ποτέ θολωμένοι. Ακόμα και τα φίλτρα προσώπου δεν υπερβάλλουν και προσφέρουν μία βελτιωμένη αλλά ρεαλιστική όψη σας. Η AI βελτιώνει επίσης τη φωτογραφία και σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού, φωτίζοντας τα πρόσωπα. Στον τομέα του βίντεο, το dual tone φως βοηθάει σε συνδυασμό με το portrait video για μία πολύ ιδιαίτερη εικόνα σωστά φωτισμένη, ενώ μπορείτε να καταγράψετε και selfie video σε 4K ανάλυση.

Η ultra-wide selfie είναι όντως αρκετή για να χωρέσει μία ολόκληρη παρέα μέσα ή για να αποκαλύψετε περισσότερα από αυτό που έχετε στο background.

Οι κύριες κάμερες στην πίσω πλευρά αποτελούνται από μία κύρια 64MP (f/1.89), μία ultra-wide 8MP (f/2.2) και μία macro 2MP (f/2.4). Η κύρια κάμερα έχει τον αισθητήρα GW1 επιτρέποντας μεγαλύτερη απορρόφηση φωτός για να προσφέρει πιο καθαρές φωτογραφίες τη νύχτα. Τα πορτραίτα και εδώ κάνουν καλή δουλειά στο διαχωρισμό του αντικειμένου από το background, ενώ η ultra-wide και η macro κάνουν καλύτερη δουλειά από τις υπόλοιπες στην κατηγορία τους.

Συνολικά, το νέο vivo V23 5G επενδύει πολλά στον τομέα της κάμερας και ενώ οι οπίσθιες κάμερες σίγουρα δε θα απογοητεύσουν, οι εμπρόσθιες κάμερες δεν έχουν ανταγωνισμό και αποτελούν μονόδρομο στην κατηγορία του τηλεφώνου για αυτούς που οι selfies παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή τηλεφώνου.