MacBook Air 2022: Έρχεται με νέο σχεδιασμό και το πανίσχυρο M2 chip (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αέρας φρεσκάδας στα MacBook Air τόσο εμφανισιακά όσο και εντός των specs τους
06 Ιουνίου 2022 21:46
MacBook Air 2022: Έρχεται με νέο σχεδιασμό και το πανίσχυρο M2 chip (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αμέσως μετά την παρουσίαση του M2 chip η Apple δεν έχασε χρόνο και στο πλαίσιο του WWDC 2022 ανακοίνωσε την πρώτη Mac συσκευή που θα έρθει εξοπλισμένη με αυτό. 

Ο λόγος για το νέο MacBook Air που έρχεται με ανανεωμένη και ακόμη πιο λεπτή εμφάνιση και φυσικά με το νέο πανίσχυρο M2 chip που είναι ικανό για όλα και υπόσχεται να του δώσει κατά 40% μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ο σχεδιασμός του είναι πιο τετραγωνισμένος από τα παλιότερα και θυμίζει το νέο 14 ιντσών MacBook Pro, έχει μόλις 11mm πάχος και ζυγίζει 1.22kg

Από τα μεγάλα ατού του είναι η μεγαλύτερη 13.6 ιντσών Liquid Retina οθόνη του με ανάλυση 2560x1664, λεπτότερα bezels, ενώ η Apple υποστηρίζει ότι φτάνει μέχρι τα 500nits φωτεινότητα.

Το νέο MacBook φέρει επίσης μια 1080p FaceTime webcam με τριπλή διάταξη και επιπέδου στούντιο μικρόφωνα, σύστημα τεσσάρων ηχείων με υποστήριξη Spatial Audio, δύο thunderbolt USB 4 θύρες και προς έκπληξη όλων επιστρέφει η κλασική 3.5mm θύρα ακουστικών που έλειπε εδώ και πολλά μοντέλα. 

Λειτουργεί επίσης εντελώς αθόρυβα χάρη στον fanless σχεδιασμό της Apple και η αυτονομία του αγγίζει τις 18 ώρες, ενώ υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση με MagSafe εάν προμηθευτείτε τον νέο 67W φορτιστή που φορτίζει από 0-80% σε 20 λεπτά. 

 

Δείτε φωτογραφίες του νέου MacBook Air

Το νέο MacBook Air (2022) θα γίνει διαθέσιμο τον Ιούλιο ξεκινώντας από τα $1.199, σε τέσσερα χρώματα (silver, space grey, starlight gold, midnight blue). Ωστόσο η Apple δε δέχεται ακόμη προπαραγγελίες και δε γνωρίζουμε πότε και σε ποιες τιμές θα λανσαριστεί στην Ελλάδα.