Γεγονός το M2 chip της Apple: Ακόμη πιο ισχυρό και μέσα στο νέο Macbook Air

Η νέα γενιά του Apple Silicon αποκαλύφθηκε στο WWDC 2022
06 Ιουνίου 2022 21:15
Γεγονός το M2 chip της Apple: Ακόμη πιο ισχυρό και μέσα στο νέο Macbook Air

Όπως αναμενόταν η Apple ανακοίνωσε και παρουσίασε εκτενώς τη νέα γενιά του Apple Silicon εν μέσω της WWDC 2022, καθώς μετά τα M1, M1 Pro, M1 Max και M1 Ultra, ήρθε η ώρα για τον διάδοχό τους. 

Ο λόγος για το πανίσχυρο M2 chip που υπόσχεται πραγματικά μεγάλες βελτιώσεις στην απόδοση με πάνω από 20 δισ. transistors (25% περισσότερα από το M1). H Apple αναφέρει ότι η 8πύρηνη CPU είναι κατά 18% γρηγορότερη και η 10πύρηνη GPU κατά 35% γρηγορότερη

Έτσι μπορεί να υποστηρίζει έως και 100GB/s memory bandwidth και άρα 50% σε σχέση με την Μ1 γενιά, όπου και εδώ είναι κατασκευασμένη στα 5nm, καθώς και 24GB ενοποιημένης μνήμης. Έτσι η απόδοση είναι σχεδόν διπλάσια και συγκεκριμένα κατά 1.9x σε σχέση με το νεότερο 10πύρηνο chip των Windows laptops, σύμφωνα με την Apple. 

Στον M2 χρησιμοποιούνται τέσσερις υψηλής απόδοσης και τέσσερις ενεργειακής αποδοτικότητας πυρήνες με 16MB shared μνήμης στους performance και 4MB cache στους πυρήνες αποδοτικότητας. 

 

Χάρη στην αναβαθμισμένη Neural Engine υποστηρίζει αναπαραγωγή έως 8K H.264 και HEVC βίντεο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οποιοδήποτε Mac συσκευή μπορεί να παίζει ταυτόχρονα πολλαπλές ροές 4Κ και 8Κ βίντεο

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το πρώτο Mac που θα έρθει εξοπλισμένο με το M2 chip θα είναι το δημοφιλέστατο και ολοκαίνουργιο Macbook Air.