Η Νέα Υόρκη προτείνει νομοθεσία που περιορίζει το Bitcoin mining

Με μερικές μόνο εξαιρέσεις
03 Ιουνίου 2022 20:31
Η Νέα Υόρκη προτείνει νομοθεσία που περιορίζει το Bitcoin mining

Η απαγόρευση του mining κρυπτονομισμάτων στην Κίνα τον περασμένο χρόνο, έφερε τα πάνω-κάτω για πολλούς miners που μετέφεραν τις δραστηριότητές τους μεταξύ άλλων στο Καζακστάν και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ειδικότερα στη δεύτερη περίπτωση, πολλοί επέλεξαν την πολιτεία της Νέας Υόρκης, μιας και προσέφερε σχετικά χαμηλές τιμές ρεύματος με πηγή διάφορες υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις, καθώς και εργοστάσια παραγωγής που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα.

Τώρα, η στροφή των miners στη Νέα Υόρκη έρχεται να συναντήσει ένα σημαντικό εμπόδιο. Συγκεκριμένα, η πολιτειακή Γερουσία έδωσε το πράσινο φως για ένα νομοσχέδιο που θα σταματήσει την έκδοση νέων αδειών για μονάδες παραγωγής ηλεκτρονικής ενέργειας που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα, για την τροφοδότηση mining εγκαταστάσεων. Συγχρόνως, τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν και την έναρξη μιας μελέτης σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν οι εγκαταστάσεις mining στην πολιτεία.

Αναλυτικότερα, για δύο χρόνια δε θα μπορούν να δημιουργηθούν νέες mining φάρμες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η νομοθεσία δίνει το παραθυράκι αυτό, χωρίς να προβλέπει κάτι για τις εγκαταστάσεις που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές. Βέβαια, η εφαρμογή των μέτρων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, καθώς τον τελευταίο λόγο θα έχει ο Κυβερνήτης Kathy Hochul που θα ασκήσει βέτο ή θα τα εγκρίνει.

Στόχος της Νέας Υόρκης είναι να μειώσει το 85% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της πολιτείας έως το 2050. Έτσι, η κακή φήμη των κρυπτονομισμάτων όσον αφορά το «βάρος τους» στο παγκόσμιο ηλεκτρικό δίκτυο και τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους, οδήγησε τους νομοθέτες στους σχετικούς περιορισμούς.