Η Apple θέλει να αντικαταστήσει το laptop σας με το επερχόμενο update του iPad  

Νέες αλλαγές στο multitasking και όχι μόνο

Η Apple θέλει να αντικαταστήσει το laptop σας με το επερχόμενο update του iPad

Το WWDC της Apple θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου και όπως κάθε χρόνο, πρόκειται να πάρουμε μια μικρή γεύση από τα ολοκαίνουργια “OS” updates για τα προϊόντα της εταιρίας, όπως το iOS, iPadOS, WatchOS και άλλα. Τώρα, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το iPadOS 16 θα έρθει με πολλές νέες αλλαγές φέτος.

Συγκεκριμένα, ο Gurman αναφέρει ότι η Apple έχει επανασχεδιάσει το interface του multitasking, ενώ επιπλέον τα iPad θα έχουν νέες επιλογές για “resize” των παραθύρων των εφαρμογών, αλλά και πρόσθετους τρόπους για να χειρίζεστε όλα αυτά τα apps ταυτόχρονα.

Τώρα, με το iPadOS 15, τα “tablets” της Apple μπορούν να κάνουν εργασίες σε split-multitasking view όπου δύο εφαρμογές μπορούν να “τρέξουν” δίπλα δίπλα, ενώ μπορείτε παράλληλα να ανοίξετε κι άλλη εφαρμογή σε “slide over” προβολή, η οποία τοποθετείται στο πλάι. Ωστόσο, με το iPadOS 16, η εταιρία σκοπεύει να κάνει τη χρήση των πολλαπλών εργασιών πιο εύκολο και βάζει στόχο τα iPad να αντικαταστήσουν τους φορητούς υπολογιστές.

Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα iPad αντιπροσωπεύουν το 9% των ετήσιων πωλήσεων της Apple και έχουν δει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.