Η ASUS ανακοίνωσε την πρώτη 500Hz gaming οθόνη του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Που έρχεται με Nvidia G-Sync για τους πιο απαιτητικούς gamers εκεί έξω
24 Μαΐου 2022 13:53
Η ASUS ανακοίνωσε την πρώτη 500Hz gaming οθόνη του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια της Computex 2022, η ASUS σε συνεργασία με την Nvidia ανακοίνωσαν τη γρηγορότερη gaming οθόνη του κόσμου. Πρόκειται για ένα ROG Swift monitor που υποστηρίζει την G-Sync τεχνολογία και έχει ρυθμό ανανέωσης 500Ηz!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ανακοίνωση έρχεται δύο χρονιά μετά την παρουσίαση της 360Hz οθόνης των δύο εταιριών στην CES 2020, ένα νούμερο που ήδη έμοιαζε τρομερά εντυπωσιακό σε σύγκριση με τα 144Hz των περισσότερων gaming monitors της αγοράς. Η νέα πρόταση της ASUS αξιοποιεί ένα 24 ιντσών panel TN τεχνολογίας, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για esports παιχνίδια, με 1080p ανάλυση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Nvidia τα 500Hz δεν είναι υπερβολή. Μάλιστα, η εταιρία επιστράτευσε την εντυπωσιακή κάμερα Phantom VEO 640S για να το αποδείξει, καταγράφοντας slow motion gameplay πλάνα από το Valorant στα 1000 fps. Όπως φαίνεται λοιπόν στο βίντεο της εταιρίας, τα 500Hz κάνουν τον εντοπισμό των στόχων ευκολότερο, μειώνοντας το ορατό ghosting. Συγχρόνως, ο τόσο υψηλός ρυθμός ανανέωσης μεταφράζει και σε μειωμένο latency, με την Nvidia να τονίζει πως οι κάτοχοι της εν λόγω οθόνης θα μπορούν να προλάβουν τους αντιπάλους τους όταν βγαίνουν από κάλυψη ακόμη γρηγορότερα από κάποιον με 240Hz ή 144Hz monitor.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως το ROG Swift 500Hz διαθέτει και ένα ειδικό G-Sync esports mode που προσαρμόζει την ένταση των χρωμάτων, επιτρέποντας σε περισσότερο φως να ταξιδέψει μέσα από τους LCD κρυστάλλους. Τέλος, το panel που χρησιμοποιείται είναι της νέας esports TN (E-TN) τεχνολογίας, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα της ASUS προσφέρει 60% καλύτερα response times σε σχέση με τα απλά TN panels.

Φυσικά, ένα τόσο γρήγορο monitor απαιτεί και τον κατάλληλο υπολογιστή. Παρόλο που μιλάμε για μόλις 1080p ανάλυση, είναι απαραίτητη κάρτα γραφικών αιχμής για τέτοια απόδοση σε esports παιχνίδια, όπως τα CS:GO, Valorant, και Overwatch.