Η νέα 5K οθόνη της ASUS έχει ακραία specs

Και μάλλον δε χωράει στο γραφείο σας
11 Οκτωβρίου 2023 01:50
Η νέα 5K οθόνη της ASUS έχει ακραία specs

Η ROG Swift OLED PG49WCD είναι η νέα οθόνη της ASUS, η οποία πηγαίνει την τεχνολογία στα άκρα, με εντυπωσιακά specs αιχμής.

Περνώντας απευθείας σε λεπτομέρειες, πρόκειται για μια τεράστια σε μέγεθος super super-ultrawide οθόνη, με διαγώνιο 49 ιντσών! Το panel της είναι κυρτό στα 1800R, με αναμενόμενα τεράστια 5K ανάλυση, για την ακρίβεια 5120 x 1440.

Συνεχίζοντας, το panel είναι QD-OLED, υποστηρίζοντας την Quantum Dot Color τεχνολογία. Έτσι, το monitor μπορεί να προβάλει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρώματα, καλύπτοντας το 99% του DCI-P3 φάσματος. Όσον αφορά τη μέγιστη φωτεινότητα, η PG49WCD μπορεί να πιάσει το όριο των 1000nits, με την τυπική φωτεινότητα να αγγίζει τα 250nits. Να σημειωθεί εδώ πως υπάρχει και πιστοποίηση VESA DisplayHDR True Black 400 χάρη στην εντυπωσιακή αντίθεση.

Ο ρυθμός ανανέωσης αγγίζει τα 144Hz, με αστραπιαίο 0.03ms response time και υποστήριξη της AMD FreeSync Premium Pro τεχνολογίας. Η οθόνη έρχεται με DisplayPort 1.4 και HDMI 2.1 θύρες, καθώς και μερικά USB 3.2 Gen 1 Type-A για να συνδέετε άλλα περιφερειακά σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ASUS έχει δώσει τεράστια έμφαση στην ψύξη της οθόνης, για να βελτιώσει το σημαντικότερο πρόβλημα που παρουσιάζουν οι OLED οθόνες, το burn-in. Πίσω από ολόκληρο το πάνελ υπάρχει μια ταινία γραφενίου. Πρόκειται για το λεπτότερο και ταυτόχρονα ισχυρότερο νανοϋλικό στον κόσμο, με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας έως και 5.300 W/mk -δηλαδή πάνω από εκατό φορές μεγαλύτερο ποσοστιαία από αυτό που μπορούν να προσφέρουν ο άργυρος, ο χαλκός, ο χρυσός ή το αλουμίνιο. Αντίστοιχα και η πλακέτα έχει το δικό της σύστημα ψύξης, με ένα μεγάλο ειδικά σχεδιασμένο heatsink.

Για την ώρα η ASUS δεν έχει αποκαλύψει την τιμή, αλλά μάλλον μπορείτε να φανταστείτε πως το ποσό που θα απαιτείται δε θα είναι διόλου ευκαταφρόνητο.