Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποκάλυψε 400 θεάσεις UFO (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ακρόαση του Κογκρέσου
18 Μαΐου 2022 08:51
Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποκάλυψε 400 θεάσεις UFO (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα υπηρεσία εντοπισμού αέριων φαινομένων άγνωστης προέλευσης (UAPs) του Πενταγώνου των ΗΠΑ, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου χθες, πως έχει συλλέξει περίπου 400 αναφορές θέασης UFO τις οποίες ερευνά. Ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ναυτικού των ΗΠΑ, Scott Bray, τόνισε πως δε διαθέτει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως κάποια από αυτές τις θεάσεις αποδίδεται σε υπερφυσική ή εξωγήινη προέλευση και απέδωσε την αύξηση των αναφορών στην αυξημένη χρήση drones, στις νέες δυνατότητες τεχνολογικών εντοπισμού, στην αυξανόμενη εναέρια κυκλοφορία και στη μείωση του στίγματος που συνοδεύει τέτοιες αναφορές.

Όσον αφορά τα υλικά που έχουμε, δεν έχουμε κανένα αντικείμενο, δεν εντοπίσαμε καμία εκπομπή στην υπηρεσία που να υποδεικνύει πως κάτι έχει μη γήινη προέλευση. Όταν λέω “χωρίς εξήγηση”, εννοώ πως έχουμε λίγα ή καθόλου δεδομένα… τα δεδομένα που έχουμε δε μας κατευθύνουν σε αυτήν την εξήγηση.

Η ακρόαση του Bray είναι η πρώτη δημόσια ακρόαση ενώπιον του Κογκρέσου για το θέμα των UAPs για περισσότερα από 50 χρόνια. Η UAP Task Force ιδρύθηκε το 2020 και από τότε ερευνά αναφορές για ανεξήγητα αέρια φαινόμενα.

Τα UAPs είναι ανεξήγητα. Αλλά είναι αληθινά. Πρέπει να ερευνηθούν και οι απειλές που πιθανόν να αποτελούν πρέπει να περιοριστούν. – Andre Carson, Επιτροπή Κογκρέσου

Ο Bray παρουσίασε δύο διαφορετικά videos αναφορών τα οποία κυκλοφόρησαν online, διάρκειας μόλις μερικών δευτερολέπτων, για να επιδείξει πόσα λίγα στοιχεία διαθέτει η υπηρεσία για να μελετήσει.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι το μόνο που περιέχει μία αναφορά. Και σε πολλές άλλες έχουμε πολύ λιγότερα από αυτό.

Τη δημόσια ακρόαση ακολούθησε μία κλειστή ακρόαση στην οποία η UAP Task Force μοιράστηκε με την Επιτροπή απόρρητες πληροφορίες.

Υπάρχει ένας αριθμός γεγονότων για τα οποία δεν έχουμε κάποια εξήγηση και υπάρχουν και λίγα στα οποία υπάρχουν χαρακτηριστικά πτήσης ή χειρισμού που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τα δεδομένα που έχουμε. Αυτά προφανώς είναι εκείνα που μας ενδιαφέρουν περισσότερο.