Η AMD καυχιέται πως προσφέρει καλύτερη απόδοση/τιμή από την Nvidia

Το «AMD Advantage»
17 Μαΐου 2022 23:24
Η AMD καυχιέται πως προσφέρει καλύτερη απόδοση/τιμή από την Nvidia

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της AMD, οι κάρτες γραφικών της προσφέρουν πλέον την καλύτερη σχέση απόδοσης-τιμής της αγοράς, ξεπερνώντας το αντίπαλο δέος της Nvidia. Συγκεκριμένα, ο Επικεφαλής Αρχιτέκτονας Gaming Λύσεων και Μάρκετινγκ της εταιρίας, Frank Azor, μοιράστηκε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μια λίστα που συγκρίνει τις RX 6000 κάρτες γραφικών με αυτές τις RTX 3000 σειράς και δείχνει το λεγόμενο «AMD Advantage» σε κάθε κλίμακα τιμής και απόδοσης.

Για παράδειγμα, το γράφημα της εταιρίας ισχυρίζεται πως η ολοκαίνουργια RX 6950 XT προσφέρει κατά μέσο όρο 105 FPS στα διάφορα παιχνίδια που δοκιμάστηκαν, την ώρα που η RTX 3090 φτάνει κατά μέσο τα 91 FPS στα ίδια παιχνίδια. Μάλιστα, η πρόταση της AMD καταφέρνει να αποδώσει καλύτερα καταναλώνοντας 335W, σε αντίθεση με τα 350W του μοντέλου της Nvidia, ενώ κοστίζει και 600 δολάρια λιγότερα. Αυτά τα νούμερα μεταφράζουν σε 80% καλύτερη απόδοση ανά δολάριο και σε 22% καλύτερη απόδοση ανά watt ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρία κάνει αντίστοιχες συγκρίσεις και για κάρτες που απευθύνονται σε άλλες τσέπες και αναλύσεις οθονών, βάζοντας για παράδειγμα την RX 6650 XT απέναντι από την RTX 3060 ή την RX 6800 απέναντι από την RTX 3070 Ti, με την AMD να νικά και στις δύο περιπτώσεις. Βέβαια, από τη λίστα της απουσιάζει η RTX 3090 Ti, η οποία είναι η ισχυρότερη κάρτα γραφικών της αγοράς, χωρίς να υπάρχει μοντέλο της AMD που να μπορεί να την κοντράρει.

Μιλώντας σχετικά, το στέλεχος της AMD δήλωσε:

Ως gamer εδώ και πολύ καιρό, είμαι ευγνώμων για τον ανανεωμένο ανταγωνισμό στα high-end γραφικά. Όλοι κερδίζουμε από αυτόν. Ως υπάλληλος της AMD, είμαι πολύ περήφανος για όσα έχει καταφέρει η Radeon ομάδα μας.

Για την ιστορία, το επίσημο συγκριτικό της AMD καταφθάνει μόλις μερικές ημέρες μετά τα νέα της πιο ανταγωνιστικά μοντέλα και σε μια περίοδο που πολλοί ίσως να σκέφτονται να αγοράσουν κάρτα γραφικών, αφού μετά από κυριολεκτικά χρόνια, οι τιμές στην αγορά αρχίζουν να πέφτουν σε πιο λογικά επίπεδα.