Αν έχετε παλιότερη Nvidia κάρτα γραφικών κάντε άμεσα αναβάθμιση των drivers

Διορθώνονται σημαντικά κενά ασφαλείας
17 Μαΐου 2022 20:46
Αν έχετε παλιότερη Nvidia κάρτα γραφικών κάντε άμεσα αναβάθμιση των drivers

Πέρυσι τον Οκτώβριο σας είχαμε ενημερώσει πως η Nvidia σταμάτησε τα Game Ready Driver updates για τις παλιότερες κάρτες γραφικών της με Kepler αρχιτεκτονική, δηλαδή τις ενημερώσεις που βελτιώνουν την απόδοση των παιχνιδιών, για μοντέλα της GTX 600 σειράς και της GTX 700 σειράς. Παρόλα αυτά, η εταιρία δεν έχει εγκαταλείψει αυτούς τους χρήστες και έκανε τώρα διαθέσιμη μια σημαντική ενημέρωση.

Αναλυτικότερα, παρόλο που η υποστήριξη έχει θεωρητικά σταματήσει, η Nvidia μόλις έκανε διαθέσιμο τον νέο Security Update Driver 473.47 WHQL για τους χρήστες με Windows 10 ή Windows 11, ο οποίος έχει μέγεθος περίπου 700MB. Ο εν λόγω driver επιλύει δώδεκα ευπάθειες, εκ των οποίων μάλιστα οι τέσσερις χαρακτηρίζονται ως «υψηλής» κρισιμότητας , ενώ οι άλλες οκτώ ως μεσαίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι τέσσερις σοβαρές ευπάθειες φαίνεται πως δίνουν σε κακόβουλους παράγοντες τη δυνατότητα να αποκτήσουν δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή του θύματος, καθώς και τη δυνατότητα να αποσπάσουν πληροφορίες και να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα.

Η Nvidia φαίνεται πως τηρεί, λοιπόν, την υπόσχεσή της για ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2024, επομένως αν είστε κάτοχος κάποια κάρτας γραφικών της GTX 600 σειράς ή της GTX 700 σειράς ή των GTX TITAN, GTX TITAN Black ή GTX TITAN Z, σας προτείνουμε να κάνετε άμεσα ενημέρωση των drivers.

Tags: