Εκτοξεύθηκε το ενδιαφέρον για εργασία στο Twitter μετά την εμπλοκή του Elon Musk

Ωστόσο οι τωρινοί υπάλληλοι φοβούνται
07 Μαΐου 2022 17:20
Εκτοξεύθηκε το ενδιαφέρον για εργασία στο Twitter μετά την εμπλοκή του Elon Musk

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk σίγουρα θα φέρει μεγάλες αλλαγές για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, όπως μεταφέρει με νέο του ρεπορτάζ το Fortune, αυτό έχει ανησυχήσει πολλούς από τους τωρινούς υπαλλήλους της εταιρίας, οι οποίοι φοβούνται πως η κουλτούρα και η γενικότερη κατεύθυνση του Twitter πρόκειται να αλλάξει σημαντικά.

Ωστόσο, ο Musk, όπως όλα δείχνουν, δε θα δυσκολευτεί να στελεχώσει το νέο αυτό Twitter που οραματίζεται. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το ενδιαφέρον για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας στην εταιρία έχει αυξηθεί κατακόρυφα, από το στιγμή που ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη αποκάλυψε πως σκοπεύει να την αγοράσει.

Όπως επισημαίνει ο Daniel Zhao, ανώτερος οικονομολόγος και επιστήμονας δεδομένων στην πλατφόρμα πληροφοριών εργασίας Glassdoor, το ενδιαφέρον για τις θέσεις εργασίας στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατά 263% μεταξύ 24 Απριλίου και 30 Απριλίου. Μιλώντας στο μέσο, ο Zhao διευκρίνισε ότι το ενδιαφέρον καθορίζεται από τον μέσο όρο των ημερήσιων κλικ στις αναρτήσεις θέσεων εργασίας του Twitter στην πλατφόρμα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο όρο τον Μάρτιο του 2022, πριν κάνει το γύρο του διαδικτύου η είδηση περί εξαγοράς από τον Musk.

Φυσικά, τα κλικ δεν σημαίνουν απαραίτητα και ότι υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις, αλλά σίγουρα αποδεικνύει πως ο κόσμος ενδιαφέρεται όχι μόνο για την είδηση της εξαγοράς, αλλά και για να δουλέψει για κοινωνικό δίκτυο υπό την καθοδήγηση του Elon Musk.

Για την ιστορία, ο επικεφαλής των Tesla και SpaceX σχολίασε την τεράστια αυτή αύξηση, αναφέροντας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα:

Εάν ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter, η εταιρεία θα είναι εξαιρετικά επικεντρωμένη στη μηχανική λογισμικού, στον σχεδιασμό, στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και στο hardware των serves. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι οι managers σε έναν τεχνικό τομέα πρέπει να είναι τεχνικά άριστοι. Οι managers λογισμικού πρέπει να γράφουν εξαιρετικό λογισμικό. Αλλιώς είναι σα να είσαι καπετάνιος ιππικού και να μη μπορείς να ιππεύσεις άλογο!

Για την ιστορία, πριν μερικές ώρες έγινε γνωστό πως ο Elon Musk θα αναλάβει προσωρινά το ρόλο του CEO όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.