Η έκδοση 100 του Mozilla Firefox είναι διαθέσιμη με νέα χαρακτηριστικά

Κυκλοφόρησε το update-ορόσημο
03 Μαΐου 2022 23:57
Η έκδοση 100 του Mozilla Firefox είναι διαθέσιμη με νέα χαρακτηριστικά

Λίγες ημέρες μετά την έκδοση 100 του Google Chrome, σειρά παίρνει τώρα και ο Mozilla Firefox, ο οποίος αγγίζει με τη νέα του ενημέρωση τον τριψήφιο αριθμό.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, παρόλο που πρόκειται θεωρητικά για ένα σημαντικό αριθμητικό ορόσημο, η έκδοση 100 του γνωστού browser δεν φέρνει κάποια ριζική αλλαγή. Παρόλα αυτά, η εταιρία επιμελήθηκε μερικά χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά, τόσο για την έκδοση των υπολογιστών όσο και για την έκδοση των mobile συσκευών.

Ξεκινώντας, οι desktop χρήστες του Firefox μπορούν πλέον βλέπουν υπότιτλους και στα βίντεο που παίζουν σε picture-in-picture mode. Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο accessibility χαρακτηριστικό για τους χρήστες που κάνουν multitasking, το οποίο για αρχή προσφέρεται στα YouTube, Netflix και Amazon Prime Video, καθώς και σε όποια ακόμη ιστοσελίδα ή πλατφόρμα αξιοποιείται το WebVTT format.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που πρόσθεσε η ομάδα έχει να κάνει με την αρχική εγκατάσταση του προγράμματος, αφού πλέον θα ελέγχεται αν η γλώσσα του συστήματος είναι διαφορετική. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει κατεβάσει την αγγλική εγκατάσταση σε ένα PC με ελληνικά, ο Firefox θα προτείνει στον χρήστη αν θέλει να αλλάξει τη γλώσσα.

Άλλη μια ευπρόσδεκτη αλλαγή έγινε και στο ιστορικό, από το οποίο θα αφαιρούνται πλέον αυτόματα οι διπλότυπες σελίδες, ενώ θα δημιουργούνται αυτόματα και ομάδες για να γίνεται η λίστα λιγότερο χαοτική και περισσότερο διαχειρίσιμη. Τέλος, η Android έκδοση του Firefox προσφέρει πλέον και ένα πιο ασφαλές mode περιήγησης που απορρίπτει τη σελίδες που δε χρησιμοποιούν HTTPS.