Ξέρατε ότι το Facebook είχε υπηρεσία για podcasts; - Γι’ αυτό ακριβώς κλείνει

Σε λιγότερο από ένα χρόνο
03 Μαΐου 2022 22:46
Ξέρατε ότι το Facebook είχε υπηρεσία για podcasts; - Γι’ αυτό ακριβώς κλείνει

Μέσα σε λιγότερους από 12 μήνες, το Facebook αποφάσισε να κλείσει την podcast πλατφόρμα του. Σε περίπτωση που δε γνωρίζατε, από πέρυσι τον Ιούνιο, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης επέτρεπε σε σελίδες να αναρτήσουν επεισόδια των podcasts τους, τα οποία εμφανιζόντουσαν σε μια ειδική καρτέλα, καθώς και ως δημοσιεύσεις στα feeds των ακόλουθων.

Τελικά το εγχείρημα δε φαίνεται πως απέδωσε καρπούς για τη Meta, αφού η εταιρία ανακοίνωσε τώρα πως οι δημιουργοί περιεχόμενου δεν θα μπορούν πλέον να αναρτήσουν νέα επεισόδια των podacsts τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg News, στις 3 Ιουνίου η σχετική πλατφόρμα θα πει οριστικά αντίο, αποτρέποντας και την ακρόαση του ήδη δημοσιευμένου υλικού.

Όπως φαίνεται, το Facebook αξιολογεί εκ νέου τα διάφορα χαρακτηριστικά που προσφέρει και τα οποία σχετίζονται με τον ήχο, αφού θα κλείσει και τα Soundbites, καθώς και τα Audio hubs, διατηρώντας μόνο τα Live Audio Rooms ως μέρος της ευρύτερης Facebook Live πλατφόρμας.

Μάλιστα, η αντιπρόσωπος της εταιρίας Adelaide Coronado μίλησε σχετικά με το θέμα στο The Verge, τονίζοντας:

Μετά από ένα χρόνο εκμάθησης και βελτίωσης των εμπειριών μας που σχετίζονται με τον ήχο, αποφασίσαμε να απλοποιήσουμε τη σουίτα εργαλείων ήχου του Facebook. Αξιολογούμε συνεχώς τις δυνατότητες που προσφέρουμε, ώστε να μπορούμε να εστιάσουμε στις πιο σημαντικές εμπειρίες.

Μιλώντας ωστόσο για podcasts, να σας υπενθυμίσουμε πως μπορείτε να βρείτε τα Framerate, NewGame+ και GamesJazz των Unboxholics στο Spotify πατώντας εδώ, καθώς και στο YouTube στο InFeRnoBraVeHeart κανάλι.