Κανείς από το Twitter δεν ξέρει τι σημαίνει η εξαγορά του Elon Musk

Στα σκοτάδια ακόμα και ο CEO της εταιρίας
26 Απριλίου 2022 09:32
Κανείς από το Twitter δεν ξέρει τι σημαίνει η εξαγορά του Elon Musk

Οι υπάλληλοι, ακόμα και ο CEO του Twitter, Parag Agrawal, δε γνωρίζουν ακόμα τι σημαίνει η εξαγορά της εταιρίας από τον Elon Musk για το μέλλον της υπηρεσίας ή το δικό τους. Θα υπάρξουν απολύσεις; Θα κρατήσει ο Agrawal τη θέση του; Θα γίνει unban ο Donald Trump; Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση και το μόνο που σχολίασε ο CEO είναι πως δεν έχουν προγραμματιστεί απολύσεις προς το παρόν. Πάντως, σε περίπτωση απόλυσης, ο CEO αναμένεται να λάβει $42 εκατομμύρια ως αποζημίωση.

Δεν έχουν προγραμματιστεί απολύσεις προς το παρόν. Εγώ θα παραμείνω CEO μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει μετά. Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας το διοικητικό συμβούλιο θα διαλυθεί. Υπάρχει όντως μία αβεβαιότητα για το τι θα γίνει έπειτα. Δεν ξέρουμε τι κατεύθυνση θα ακολουθήσει η πλατφόρμα. Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις. Αυτή είναι μία περίοδος αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με το Bloomberg η όλη διαδικασία εξαγοράς μπορεί να κρατήσει ακόμα και ένα εξάμηνο και έως τότε, το διοικητικό συμβούλιο θα μείνει στη θέση του. Το Twitter έχει “κλειδώσει” οποιεσδήποτε αλλαγές στην πλατφόρμα μέχρι την Παρασκευή, για να την προστατεύσει από κακόβουλους υπαλλήλους που δε συμφωνούν με την εξαγορά.

Η μόνη πληροφόρηση για το μέλλον του Twitter είναι από τις δηλώσεις του Elon Musk, ο οποίος έχει πει πως θέλει να το μετατρέψει σε μία "πλατεία" που θα κυριαρχεί η ελευθερία λόγου, θα καταπολεμήσει τα spam bots έτσι ώστε να έχει μόνο ανθρώπους-χρήστες μέσω αυθεντικοποίησης, θα κάνει open source τον αλγόριθμό του Twitter και επιμένει πως η προσπάθεια εξαγοράς του Twitter δεν έχει οικονομικά κίνητρα.