Ο Elon έχει εξασφαλίσει τα δισεκατομμύρια για την εξαγορά του Twitter

Νέες πληροφορίες για τα σχέδιά του
22 Απριλίου 2022 20:49
Ο Elon έχει εξασφαλίσει τα δισεκατομμύρια για την εξαγορά του Twitter

Όσο περίεργο και αν ακούγεται εκ πρώτης όψεως, όταν ο Elon Musk έκανε την επίσημη πρότασή του να εξαγοράσει το Twitter, πολλοί αμφισβήτησαν αν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει πράγματι τα χρήματα για να το κάνει.

Τώρα, ο Elon Musk αποκάλυψε πως έχει εξασφαλίσει τα 46.5 δισεκατομμύρια δολάρια που είναι απαραίτητα, μέσα από μια νέα καταχώρηση που έκανε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Tesla έκανε γνωστό πως θα καλύψει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία, ενώ τα άλλα 25.5 δισεκατομμύρια δολάρια εξασφαλίζονται από δύο επιστολές δέσμευσης χρέους από τη Morgan Stanley Senior Funding, μέσα από τις οποίες η τράπεζα δεσμεύεται να προσφέρει μια σειρά δανείων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταχώρηση δεν αναφέρει κανέναν άλλο μετοχικό εταίρο για να μοιραστεί το κόστος μαζί με τον Musk, ενώ γίνεται ξεκάθαρο πως το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δεν έχει απαντήσει ακόμα επίσημα στην πρόταση.

Για την ιστορία, ο Elon Musk έχει ήδη στην κατοχή του το 9% του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο απέκτησε για περίπου 3 δισεκατομμύρια.

Σχολιάζοντας τη νέα καταχώρηση του Musk, ένας αντιπρόσωπος του Twitter δήλωσε:

Λάβαμε την ενημερωμένη, μη-δεσμευτική πρόταση του Elon Musk, η οποία παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την αρχική πρόταση και νέες πληροφορίες για πιθανή χρηματοδότηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως και κοινοποιήθηκε απευθείας στον κ. Musk, δεσμεύεται να διενεργήσει προσεκτική, περιεκτική και σκόπιμη έρευνα για να καθορίσει την πορεία δράσης που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της Εταιρείας και όλων των μετόχων του Twitter.

Τέλος, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, παρόλο που το Bloomberg’s Billionaires Index εκτιμά την περιουσία του Musk περίπου στα 260 δισεκατομμύρια δολάρια, η πλειοψηφία των χρημάτων του είναι συνδεδεμένη με τις μετοχές της Tesla και έτσι δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα.