Η RX 6400 είναι η νέα κάρτα γραφικών της AMD για μικροσκοπικά PCs στα $159

Κυκλοφόρησε το νέο μοντέλο
21 Απριλίου 2022 09:06
Η RX 6400 είναι η νέα κάρτα γραφικών της AMD για μικροσκοπικά PCs στα $159

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του Απριλίου, η AMD σκόπευε να φέρει στην αγορά την Radeon RX 6400. Τώρα, η εταιρία κυκλοφόρησε και επίσημα τη νέα της αυτή κάρτα γραφικών, με μοντέλα από διάφορους συνεργάτες, όπως οι ASRock, Biostar, Gigabyte, MSI, PowerColor, Sapphire και XFX.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εν λόγω GPU δεν ενδείκνυται για σοβαρό gaming, αφού είναι ακόμη πιο αδύναμη και από την Radeon RX 6500 XT που δεν είχε αποσπάσει καθόλου κολακευτικά reviews. Η κάρτα έρχεται με 4GB GDDR6 μνήμης και 64-bit interface. Έχουμε να κάνουμε με το Navi 24 GPU Chip που υπάρχει και στην RX 6500 XT, ωστόσο χωρίς όλα του τα χαρακτηριστικά ενεργοποιημένα, αφού υπάρχουν 12 compute units σε αντίθεση με τα 16 του μεγαλύτερου μοντέλου. Το TDP ανέρχεται σε μόλις 53W.

Ωστόσο, η πρόταση της AMD είναι ίσως μια αξιόλογη επιλογή για συνθέσεις που ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα μοντέλα που ήρθαν στην αγορά είναι χαμηλού προφίλ και καταλαμβάνουν μόνο ένα slot, μπορώντας έτσι να χωρέσουν σε πολύ πιο στενά κουτιά, με εναλλασσόμενο, πιο κοντό PCI-Express bracket.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή της κάρτας ανέρχεται στα $159, ενώ όσον αφορά την gaming απόδοσή της, ένα αρχικό review δείχνει ότι δε μπορεί να ανταπεξέλθει σε τίτλους όπως τα Elden Ring και Cyberpunk 2077 ακόμη και σε 1080p με low settings, ωστόσο μπορεί να προσφέρει μια ικανοποιητική εμπειρία σε πιο ελαφριά παιχνίδια, όπως το Fortnite.