Η AMD θα κυκλοφορήσει σύντομα ευρέως την οικονομική Radeon RX 6400

Μια πρόταση που μάλλον δεν απευθύνεται στους παθιασμένους gamers
11 Απριλίου 2022 15:33
Η AMD θα κυκλοφορήσει σύντομα ευρέως την οικονομική Radeon RX 6400

Παρόλο που αρχικά η AMD είχε ανακοινώσει πως η Radeon RX 6400 κάρτα γραφικών της θα γίνει διαθέσιμη μόνο για τους παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού (OEMs), τελικά φαίνεται πως η εταιρία άλλαξε γνώμη και σκοπεύει να την κάνει ευρέως διαθέσιμη για όλους τους PC builders.

Συγκεκριμένα, διάφορα καταστήματα στην Κίνα, στην Αργεντινή και στη Σιγκαπούρη ξεκίνησαν να εφοδιάζονται με υλοποιήσεις της κάρτας γραφικών από εταιρίες όπως η MSI. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, πως η κυκλοφορία του νέου RDNA 2 μοντέλου για πολύ σφιχτά budget μάλλον βρίσκεται προ των πυλών.

Όσον αφορά τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, η Radeon RX 6400 Aero ITX της MSI έρχεται με 4GB GDDR6 μνήμης και 64-bit interface. Έχουμε να κάνουμε με το Navi 24 GPU Chip που υπάρχει και στην RX 6500 XT, ωστόσο χωρίς όλα του τα χαρακτηριστικά ενεργοποιημένα, αφού υπάρχουν 768 Shader units σε αντίθεση με τα 1024 του μεγαλύτερου μοντέλου. Επιπροσθέτως, πρόκειται για μια υλοποίηση που καταλαμβάνει δύο slots, με έναν ανεμιστήρα στο κέντρο να αναλαμβάνει την ψύξη και TDP που ανέρχεται στα 53W.

Φυσικά, αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για μια κάρτα γραφικών που είναι πιο αδύναμη και από την RX 6500 XT, δεν είναι σίγουρα μια πρόταση που απευθύνεται σε gamers, αφού πιθανότατα δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα ούτε σε 1080p gaming. Ωστόσο, ίσως αποτελεί μια ικανοποιητική και κυρίως προσιτή οικονομικά λύση για υπολογιστές γραφείου ή για απλό φόρτο εργασίας.