Το iPhone 14 εκτιμάται ότι φέρνει μια μεγάλη αναβάθμιση για την selfie κάμερα

Όπως εξηγεί έμπιστος αναλυτής
20 Απριλίου 2022 18:50
Το iPhone 14 εκτιμάται ότι φέρνει μια μεγάλη αναβάθμιση για την selfie κάμερα

Ο γνωστός και έμπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo έκανε τώρα μια νέα πρόβλεψη για το επόμενο iPhone, η οποία αφορά τη μπροστινή τους κάμερα. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το iPhone 14 ενδέχεται να έχει σημαντικά βελτιωμένη selfie κάμερα, με δυνατότητα autofocus και μεγαλύτερο aperture (f).

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα υπάρχοντα smartphones της Apple έχουν fixed-focus κάμερα στο μπροστά τους μέρος. Αυτό σημαίνει πως αν η αμερικανική εταιρία προβεί πράγματι σε αυτή την αναβάθμιση, το iPhone 14 θα έχει τη δυνατότητα να τραβά καθαρότερες selfie φωτογραφίες ή βίντεο είτε είστε κοντά είτε μακριά από τη συσκευή.

Παράλληλα, αν έχουμε και ευρύτερο aperture, αυτό σημαίνει πως ο αισθητήρας της κάμερας θα μπορεί να δεχθεί περισσότερο φως και έτσι το θόλωμα του background θα είναι καλύτερο, καθώς και η απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο αναλυτής προβλέπει πως η Apple θα κάνει τη μετάβαση σε μπροστινή κάμερα με f/1.9 σε σχέση με το iPhone 13 που έχει selfie κάμερα με f/2.2.

Συγχρόνως, αξίζει να σημειωθεί πως ο Kuo θεωρεί ότι η Apple θα φέρει τη καλύτερη μπροστινή κάμερα και στα τέσσερα iPhone 14 μοντέλα και δε θα είναι προνόμιο μόνο των Pro συσκευών. Αυτά είναι σίγουρα ευχάριστα νέα, αφού φημολογείται πως τα Pro μοντέλα θα είναι τα μόνα με τον ολοκαίνουργιο A16 επεξεργαστή και τον hole-punch σχεδιασμό που θα αφήσει το notch στο παρελθόν.

Για την ιστορία, το Galaxy S22 της Samsung έχει selfie κάμερα με autofocus, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει εδώ και χρόνια στις συσκευές της, ωστόσο το ίδιο δεν ισχύει για πολλούς άλλους κατασκευαστές, αφού για παράδειγμα και η Google, αλλά και η OnePlus έχουν fixed focus μπροστινές κάμερες.