Elon Musk: "Τουιτάρω πάνω-κάτω ό,τι μου κατεβαίνει στο μυαλό"

Επιβεβαίωσε κάτι που αρκετοί followers του υποπτεύονταν
15 Απριλίου 2022 11:53
Elon Musk: "Τουιτάρω πάνω-κάτω ό,τι μου κατεβαίνει στο μυαλό"

Μερικές ώρες μετά την πρόθεσή του να καταλάβει πλήρως το Twitter προσφέροντας $43 δισ. για την εξαγορά του, o Elon Musk παραβρέθηκε σε ένα TED συνέδριο όπου μίλησε εκτενώς για σχεδόν μία ώρα για διάφορα θέματα, την ώρα που το ίντερνετ και τα social media χορεύουν στους ρυθμούς του. 

Εκεί ουσιαστικά πραγματοποίησε τις πρώτες του δημόσιες εκτός Twitter δηλώσεις του, όπου πρότεινε να γίνει open source ο αλγόριθμος του κοινωνικού δικτύου όπου είναι μέτοχος και να μειώσει τις παρεμβάσεις του στην αστυνόμευση του περιεχομένου του. 

Το Twitter έχει γίνει κάτι σαν μια de facto ψηφιακή πλατεία. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος τόσο πραγματικά όσο και συνειδητά να μπορεί να μιλήσει ελεύθερα εντός του νομικού πλαισίου. Οποιαδήποτε αλλαγή στα tweets των χρηστών είτε δίνεται έμφαση είτε το αντίθετο, αυτή η δράση θα πρέπει να γίνεται εμφανής, ούτε ώστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να δει με ποιον τρόπο έγινε και να μην υπάρχει κάποια παρασκηνιακή μόχλευσή του, είτε αλγοριθμική είτε χειροκίνητη.  

Μίλησε για το πως ο ίδιος πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνεται το moderation στο περιεχόμενο κυρίως γιατί πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνεται κατά το ελάχιστo, επαναλαμβάνοντας ότι θα προτιμούσε να να υπάρχει πλήρης ελευθερία του λόγου και πως δεν του αρέσουν τα μόνιμα bans. "Ξέρετε, τα timeouts νομίζω πως είναι καλύτερα από τα μόνιμα bans", είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε λέγοντας στα περί ελευθερίας του λόγου: 

Είμαι της άποψης ότι εάν υπάρχει αμφιβολία, άφησε τον λόγο να υπάρξει. Άφησε το tweet να υπάρχει εάν πρόκειται για μια γκρίζα περιοχή... Δε λέω πως έχω όλες τις απαντήσεις. Λέω απλώς ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ διστακτικοί στο να διαγράφουμε πράγματα...

Ένα καλό σημάδι ότι υφίσταται ελευθερία του λόγου είναι όταν κάποιος δεν σου αρέσει μπορεί να μιλήσει για κάτι που δεν σου αρέσει. Είναι απίστευτα ενοχλητικό όταν κάποιος που δεν συμπαθείς μιλά για κάτι που δεν σου αρέσει. Αυτό είναι ένα δείγμα μια υγειούς περίπτωσης ελευθερίας του λόγου. 

Επίσης επιβεβαίωσε κάτι που όσοι τον ακολουθούν από τα 81+ εκατ. followers θα έχουν καταλάβει ήδη: 

Τουιτάρω πάνω-κάτω ό,τι μου κατεβαίνει στο μυαλό. Δεν είμαι σε φάση "χμ κάτσε να σκεφτώ ένα τρανό σχέδιο για το Twitter μου" ή κάτι τέτοιο. Είμαι κυριολεκτικά στην τουαλέτα και λέω "χαχα αυτό μου φάνηκε αστείο" και το τουιτάρω, καταλάβατε;