Πλέον θα μπορείτε να αντιδράτε σε μηνύματα του WhatsApp με emojis

Έρχονται και οι κοινότητες στην εφαρμογή
15 Απριλίου 2022 12:36
Πλέον θα μπορείτε να αντιδράτε σε μηνύματα του WhatsApp με emojis

Η Meta ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες τα σχέδιά της για να εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό στο WhatsApp, το οποίο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα ομαδοποίησης σε διάφορες ομάδες ανθρώπων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την “Communities” κατηγορία, που ουσιαστικά είναι μια συλλογή από διάφορα groups με συγκεκριμένη θεματολογία.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν μια Κοινότητα (Community) προσθέτοντας ομάδες με παρόμοιο θέμα. Οι διαχειριστές της κοινότητας μπορούν στη συνέχεια να διαχειρίζονται τις ομάδες εντός και να στέλνουν μηνύματα σε όλες τις ομάδες ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο οι μεμονωμένες συνομιλίες που σχετίζονται με το εκάστοτε group μπορούν να συνεχιστούν, ενώ ταυτόχρονα θα λαμβάνουν ανακοινώσεις που επηρεάζουν όλες τις ομάδες ταυτόχρονα. Οι κοινότητες θα υποστηρίζουν κανονικά την κρυπτογράφηση του WhatsApp.

Ωστόσο, το WhatsApp λέει ότι δε θα προσθέσει τη δυνατότητα για αναζήτηση ή ανακάλυψης νέων κοινοτήτων “όπως κάνουν άλλες εφαρμογές”. Μάλιστα, δε θα υπάρχει καν η υποστήριξη για να κάνετε προώθηση ένα μήνυμα από ένα group σε μία προσπάθεια να μειωθεί η παραπληροφόρηση ενός των κοινοτήτων.

Το WhatsApp θα κάνει ban μεμονωμένα μέλη ή τους διαχειριστές των Communities και θα διαλύσει μια κοινότητα εάν αντιληφθεί παράνομες και βίαιες δραστηριότητες εντός μιας κοινότητας. Επιπροσθέτως, θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν μεμονωμένες ομάδες, ανεξάρτητα από το αν ανήκουν σε μια κοινότητα ή όχι.

Τα μέλη των απλών groups θα μπορούν πλέον να αντιδρούν σε κάποιο μήνυμα με emojis. Τέλος, η κοινή χρήση αρχείων αναβαθμίζεται για να υποστηρίζει αρχεία μεγέθους έως 2 GB, ενώ η φωνητική κλήση με ένα πάτημα υποστηρίζει πλέον έως και 32 μέλη.

Όλα τα παραπάνω θα κυκλοφορήσουν σε λίγες ημέρες σε πολλούς χρήστες, με την επίσημη κυκλοφορία του update να μην έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

Tags: