Το ROG Thor 1600W είναι ένα τροφοδοτικό-τέρας για τις next-gen κάρτες γραφικών

Το οποίο μόλις αποκαλύφθηκε από την ASUS
14 Απριλίου 2022 13:18
Το ROG Thor 1600W είναι ένα τροφοδοτικό-τέρας για τις next-gen κάρτες γραφικών

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της Micron σχετικά με τη μνήμη που ενδέχεται να χρησιμοποιούν οι επόμενης γενιάς κάρτες γραφικών της Nvidia, τώρα και οι κατασκευαστές τροφοδοτικών έρχονται να προετοιμάσουν το έδαφος. Συγκεκριμένα, η ASUS αποκάλυψε το ROG Thor 1600W Titanium, το νέο της τροφοδοτικό που έρχεται να εμπλουτιστεί τη σειρά και είναι ακόμη πιο ενεργειακά αποδοτικό από το ROG Thor II Platinum.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το ROG Thor 1600W Titanium, όπως προδίδει και το όνομά του, μπορεί να παρέχει μέχρι και 1600W ενέργειας σε ένα PC και έτσι είναι έτοιμο για τις κάρτες γραφικών του μέλλοντος που αναμένεται να ανεβάσουν σημαντικά τον πήχη, με πολύ υψηλότερη κατανάλωση. Μάλιστα, το καταφέρνει αυτό όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, αφού έχει πιστοποίηση 80 Plus Platinum, πράγμα που σημαίνει πως είναι 90% αποδοτικό ακόμη και σε 100% φόρτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ROG Thor II Platinum είναι συμβατό με τις PCIe Gen5 κάρτες γραφικών, όπως η RTX 3090 Ti και προσεχώς τα διάφορα μοντέλας της σειράς RTX 4000, παρέχοντας 600W από μια μοναδική σύνδεση, αλλά δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτό γίνεται με αντάπτορα ή συνδυάζοντας 8-pin συνδέσεις.

Τέλος, ο σχεδιασμός του είναι αρκετά επιθετικός -για τα δεδομένα πάντα των τροφοδοτικών- έχοντας μάλιστα OLED οθόνη στο πλάι και RGB φωτισμό. Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικών υλικό.

Tags: