Έρχεται το ASUS ROG Ally 2 με βελτιωμένες επιδόσεις

Η εταιρία ξεκαθαρίζει τι να περιμένουμε
27 Ιανουαρίου 2024 13:43
Έρχεται το ASUS ROG Ally 2 με βελτιωμένες επιδόσεις

Η ASUS είναι μια από τις εταιρίες που έκαναν τα πρώτα βήματα στην αναδυόμενη αγορά των φορητών gaming PCs μετά το Steam Deck και όπως φαίνεται τώρα αναπτύσσει τη δεύτερη γενιά του ROG Ally.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer and Gaming PCs της Asus India, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Techlusive τα σχέδια της εταιρίας να παρουσιάσει τη νέα έκδοση αργότερα μέσα στο 2024. Συγκεκριμένα, μιλώντας για το handheld, ο Su τόνισε:

"Πιθανότατα θα κυκλοφορήσουμε τη δεύτερη γενιά φέτος. Θα εξακολουθήσουμε να διατηρούμε τα χαρακτηριστικά των Windows, αλλά θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο gaming"

Για την ιστορία, το πρώτης γενιάς Ally σημείωσε σημαντική επιτυχία στην αγορά, ιδίως στην Ινδία, όπου ο αριθμος των πωλήσεων κυμαίνεται μεταξύ των 70.000 και 80.000 μονάδων. Η επιτυχία αυτή είναι σημαντική όχι μόνο για το Ally, αλλά και για την αναπτυσσόμενη αγορά των handheld gaming PCs.

Επιπροσθέτως, ο Su σχολίασε και το ευρύτερο τοπίο του gaming hardware, σημειώνοντας την ταχύτερη ανάπτυξη των φορητών gaming υπολογιστών σε σύγκριση με τους desktop υπολογιστές, αν και αναγνώρισε ότι παραμένουν η προτιμώμενη επιλογή για τους σκληροπυρηνικούς παίκτες.

Αναμενόμενα, μετά τις δηλώσεις του, οι εικασίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του δεύτερης γενιάς Ally έχουν ήδη ξεκινήσει, με πολλούς να αναμένουν σημαντικές αναβαθμίσεις. Μία από τις πιθανές βελτιώσεις θα μπορούσε να είναι η ενσωμάτωση ενός OLED πάνελ, αντικαθιστώντας την IPS οθόνη του αρχικού μοντέλου. Όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ, ο επερχόμενος AMD Strix Point APU είναι ένας πιθανός υποψήφιος για το chipset του Ally 2. Αυτός ο επεξεργαστής, που αναμένεται αργότερα φέτος, προβλέπεται να προσφέρει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις και εξοικονόμηση ενέργειας, χάρη στην Zen 5 αρχιτεκτονική.

 

 

 

 

 

Tags: