Το ROG Phone 8 της ASUS αποκαλύφθηκε και είναι πανίσχυρο

Με πιο λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό φέτος
09 Ιανουαρίου 2024 16:46
Το ROG Phone 8 της ASUS αποκαλύφθηκε και είναι πανίσχυρο

Πιστή στην υπόσχεση της, η ASUS αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο ROG Phone 8 στο πλαίσιο της CES 2024, της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας παγκοσμίως που λαμβάνει χώρα στο Λας Βέγκας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία ανακοίνωσε τρία διαφορετικά μοντέλα που θα απαρτίζουν το φετινό line-up, το ROG Phone 8, το ROG Phone 8 Pro και το ROG Phone 8 Pro Edition. Ξεκινώντας με το ROG Phone 8, το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει RGB logo στην πίσω πλευρά του και θα έρχεται με 12GB RAM και 256GB χώρου αποθήκευσης, σε τιμή €1,099.99. Περνώντας στα δύο Pro μοντέλα, αυτά δεν θα έχουν RGB στην πίσω πλευρά, αλλά LED dot-matrix οθόνες. Το πρώτο θα έρχεται με 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου στα €1,199.99, ενώ η αιχμή του δόρατος, το Pro Edition, θα κοστίζει €1,499.99, όντας εξοπλισμένο με 24GB RAM και 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Φέτος η ASUS έχει βελτιώσει αρκετά το σχεδιασμό των εσωτερικών εξαρτημάτων, με αποτέλεσμα το συνολικό πάχος της συσκευής να είναι αρκετά μειωμένο, από 10.49mm σε 8.9mm. Το ίδιο ισχύει και για το βάρος, αφού τα ROG Phone 8 ζυγίζουν 225g αντί για 239g, ενώ και η αδιαβροχοποίηση είναι βελτιωμένη, με IP68 πιστοποίηση φέτος, σε αντίθεση με το IP54 των περσινών μοντέλων.

Προφανώς, το μεγάλο ατού των ROG Phone είναι οι επιδόσεις τους. Μια και έχουμε να κάνουμε με gaming smartphones, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στο σύστημα ψύξης, έτσι ώστε να ξεζουμίζεται κάθε σταγόνα απόδοσης από τον πανίσχυρο Snapdragon 8 Gen 3. Αναλυτικότερα, οι συσκευές διαθέτουν σύστημα ψύξης με νιτρίδιο βορίου και χαλκό για την εξαγωγή θερμότητας απευθείας από τον επεξεργαστή στο πίσω κάλυμμα. Η ASUS ισχυρίζεται ότι αυτό είναι κατά 20% πιο αποδοτικό σε σχέση με πέρυσι. Φυσικά και πάλι υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του εξωτερικού AeroActive Cooler περιφερειακού που κουμπώνει στη συσκευή και ρίχνει τη θερμοκρασία της κατά 26 επιπλέον βαθμούς Κελσίου.

Στα υπόλοιπα specs έχουμε 5,500mAh μπαταριά που μπορεί να φορτιστεί με έως και 65 Watt. Μάλιστα και το σύστημα ασύρματης φόρτισης είναι αναβαθμισμένο φέτος, υποστηρίζοντας μέχρι και 15 Watt ταχύτητες. Η μπροστινή OLED οθόνη είναι 6.78 ιντσών, με refresh rate 165Hz και εντυπωσιακή φωτεινότητα 2500 nits. Τέλος, στα των καμερών, ο βασικό αισθητήρας είναι των 50 megapixel, συνοδευόμενος από έναν ultrawide των 13 megapixel και έναν telephoto των 32 megapixel για έως και 3X οπτικό ζουμ. Η μπροστινή selfie κάμερα είναι των 32 megapixel.

Φυσικά, δε λείπουν και τα AI χαρακτηριστικά, με την ASUS να έχει ενσωματώσει διάφορα στο λειτουργικό, όπως το AI Wallpaper για τη δημιουργία wallpapers και το AI Grabber που θα βοηθά τους παίκτες να αναζητούν ευκολότερα βοήθεια για τα παιχνίδια που παίζουν.

Tags: