Ο Elon Musk αντιμέτωπος με μήνυση για την επένδυσή του στο Twitter

Συνεχίζουν να πέφτουν τα ντόμινο
13 Απριλίου 2022 13:48
Ο Elon Musk αντιμέτωπος με μήνυση για την επένδυσή του στο Twitter

Έχουν περάσει μόλις μερικά εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που ο Elon Musk αποκάλυψε πως εξαγόρασε σχεδόν το 10% του Twitter και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος μέτοχος του social media και ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έχει νομικούς μπελάδες για να αντιμετωπίσει.

Αναλυτικότερα, ένας άλλος μέτοχος του Twitter κατέθεσε ομαδική αγωγή έναντι του Musk, κατηγορώντας τον πως καθυστέρησε να ενημερώσει την αρμόδια αρχή για την επένδυσή του. Συγκεκριμένα, ο Elon Musk ήταν υποχρεωμένος από το νόμο να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και να γνωστοποιήσει την επένδυσή του μέχρι τις 24 Μαρτίου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά την εξαγορά ποσοστού που ξεπερνά το 5%. Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της Tesla δεν το έκανε μέχρι τις 4 Απριλίου.

Αν και φαινομενικά η καθυστέρηση αυτή μπορεί να μη μοιάζει ιδιαίτερα σημαντική, ενδεχομένως να βοήθησε τον Musk να βγάλει έως και $156 εκατομμύρια. Αυτά τα πιθανά κέρδη ενδέχεται να προέκυψαν εις βάρος των άλλων επενδυτών, οι οποίοι δεν ήταν ενήμεροι, με τα επίσημα έγγραφα της αγωγής να επισημαίνουν:

Οι επενδυτές που πούλησαν μετοχές του Twitter μεταξύ της 24 Μαρτίου του 2022, όταν ο Musk έπρεπε να είχε αποκαλύψει την ιδιοκτησία του και πριν από την πραγματική αποκάλυψη στις 4 Απριλίου του 2022, έχασαν την προκύπτουσα αύξηση της τιμής της μετοχής, καθώς η αγορά αντέδρασε στην κίνηση του Musk και έτσι υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με τον μέτοχο που άσκησε την αγωγή, αυτός και άλλοι επενδυτές πούλησαν μετοχές σε «τεχνητά πεσμένες» τιμές, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του Musk. Η αγωγή μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο Musk έκανε «ουσιαστικά ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις και παραλείψεις».

Για την ιστορία, οι τελευταίες ημέρες ήταν σίγουρα αρκετά χαοτικές για τον Elon και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την τελευταία εξέλιξη να είναι πως τελικά ο Musk δε θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.