Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για το Galaxy Note 5

Θα είναι ένα “τέρας” επιδόσεων
15 Ιουλίου 2015 06:34
Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για το Galaxy Note 5

Η σειρά Galaxy Note κρατάει τα ηνία στην κατηγορία των πανίσχυρων phablets. Το SamMobile μας επιβεβαιώνει πως το Note 5 θα έχει 4GB LP-DDR4 RAM και θα βασίζεται στο ολοκαίνουριο chipset, Exynos 7422 SoC, το οποίο “θα είναι η πρώτη single-chip λύση (ePOP) της εταιρίας, η οποία θα συνδυάζει έναν οκταπύρηνο 64-bit CPU, GPU, RAM, αποθηκευτικό χώρο και το Shannon 333 LTE modem στο ίδιο πακέτο”.

Περιμένουμε ακόμα οθόνη Super AMOLED στις 5.67 ίντσες, QHD ανάλυσης και σώμα με συνδυασμό γυαλιού και μετάλλου, όμοιο με αυτό του Galaxy S6. Από το S6 θα δανειστεί ακόμα και τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης δύο πρωτοκόλλων, το WPC και το PMA.

Αναφέρεται ακόμα η ύπαρξη USB Type-C θύρας και η χωρητικότητα της μπαταρίας αναμένεται στα 4.100mAh. Επίσης, η εμπρόσθια κάμερα αναμένεται στα 5MP με Optical Image Stabilization.

Σύμφωνα μάλιστα με την Wall Street Journal, η Samsung θέλει να προλάβει την παρουσίαση του iPhone 6S και για αυτό το λόγο θα προγραμματίσει την αποκάλυψη του Galaxy Note 5 στις 12 Αυγούστου, με τη συσκευή να γίνεται διαθέσιμη για αγορά στις 21 Αυγούστου, ενώ παραδοσιακά η Samsung αποκαλύπτει τις νέες Note συσκευές στην IFA. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από τη Samsung, αλλά δεν έχει διαψεύσει αυτή τη φήμη.