Η Meta θα αφήνει τους χρήστες να πουλάνε ψηφιακά αντικείμενα στο metaverse

Και φυσικά θα παίρνει ποσοστό
12 Απριλίου 2022 18:50
Η Meta θα αφήνει τους χρήστες να πουλάνε ψηφιακά αντικείμενα στο metaverse

Η Meta πειραματίζεται με τις επιλογές δημιουργίας εσόδων που προσφέρει το Horizon Worlds και έτσι θα επιτρέπει στους χρήστες να πουλάνε ο ένας στον άλλον ψηφιακά αντικείμενα.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Horizon Worlds είναι ο πρώτος metaverse κόσμος της εταιρίας του Mark Zuckerberg που μπορούν να επισκεφτούν οι κάτοχοι Quest VR headsets και προσεχώς αναμένεται να καταφθάσει και στα smartphones.

Όσον αφορά, λοιπόν, τη δημιουργία εσόδων, το Horizon θα δώσει σύντομα σε ορισμένους δημιουργούς περιεχομένου τη δυνατότητα να πουλάνε ψηφιακά αντικείμενα και εφέ μέσα στους κόσμους που έχουν κατασκευάσει για να εξερευνούν άλλοι χρήστες. Σύμφωνα με την product marketing director του εγχειρήματος, Meaghan Fitzgerald, η ιδέα είναι ότι οι δημιουργοί θα μπορούν να πουλήσουν τα πάντα, από πρόσβαση σε ένα VIP τμήμα του κόσμου τους έως εικονικά αντικείμενα, όπως κοσμήματα ή μια ειδική μπάλα μπάσκετ.

Οι συμμετέχοντες στις ΗΠΑ θα μπορούν επίσης να κερδίσουν χρήματα και από ένα ειδικό ταμείο 10 εκατομμυρίων δολαρίων που δημιούργησε πρόσφατα η Meta για να ανταμείψει τους δημιουργούς με τους πιο ελκυστικούς κόσμους.

Φυσικά, η Meta θα παίρνει ποσοστό απ’ όλες τις πωλήσεις ψηφιακών αντικειμένων στο metaverse της. Για τις αγορές στο Horizon, η Meta θα παίρνει το 25% από το ποσό που απομένει μετά από τις όποιες χρεώσεις της εκάστοτε πλατφόρμας.

Για την ιστορία, η εταιρία του Mark Zuckerberg φαίνεται πως βαδίζει στα χνάρια άλλων πασίγνωστων 3D κοινωνικών πλατφορμών, όπως για παράδειγμα το Roblox, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να πουλάνε αντικείμενα ο ένας στον άλλον, παίρνοντας ποσοστό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές δημιουργίας εσόδων που ετοιμάζει η Meta μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.