"Πραξικόπημα" στο Twitter κάνει ο Elon Musk, προτείνοντας αλλαγές

Βάζει φωτιά στην πλατφόρμα προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματά της
10 Απριλίου 2022 10:20
"Πραξικόπημα" στο Twitter κάνει ο Elon Musk, προτείνοντας αλλαγές

Ασταμάτητα φαίνεται να είναι τα tweets του Elon Musk για την πλατφόρμα του Twitter, μετά την εξαγορά του 9.2% των μετοχών του. Με μία σειρά tweets, ο Musk αναφέρθηκε στα διαχρονικά προβλήματα του Twitter, ξεκινώντας από το edit button. Ακολούθησε το γεγονός πως οι μεγαλύτεροι λογαριασμοί δεν αναρτούν σχεδόν ποτέ περιεχόμενο και συνεχίζει με ερωτήσεις όπως αν τα γραφεία του Twitter στο San Francisco πρέπει να γίνουν καταφύγιο για άστεγους και αν πρέπει να διαγραφεί το “w” από το “Twitter”.

Έχοντας 81.1 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα και όντας ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας, ο Musk ξέρει πως μπορεί να την ωθήσει σε αλλαγές και αυτό που οραματίζεται είναι μία πραγματικά ανεξάρτητη πλατφόρμα με απόλυτη ελευθερία λόγου. Πιστεύει λοιπόν πως για επιτευχθεί αυτή η ανεξαρτησία, το Twitter δεν πρέπει να βασίζεται σε διαφημίσεις αλλά σε συνδρομές χρηστών.

Προτείνει λοιπόν, όλοι όσοι πληρώσουν τα $3 ανά μήνα για Twitter Blue συνδρομή, να λαμβάνουν αυτόματα το περίφημο μπλε τικ, το οποίο όπως θα είναι διαφορετικό από τους λογαριασμούς των “Δημοσίων Προσώπων” και των “Επίσημων Λογαριασμών”.

Σημειώνει μάλιστα πως η Blue συνδρομή διαθέτει ήδη παράθυρο 20 δευτερολέπτων για να διορθώσει κάποιος το tweet του. Το σημαντικότερο για αυτόν όμως, είναι πως δεν έχει διαφημίσεις και τονίζει πως η δύναμη των εταιριών να ορίζουν την πολιτική τους ενισχύεται πολύ αν το Twitter βασίζεται στις διαφημίσεις για να επιβιώσει.

Το Twitter Blue ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter που προσφέρει “αποκλειστική πρόσβαση σε premium χαρακτηριστικά”. Είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Το Twitter δε σχολίασε τις προτάσεις του Elon Musk.