Η Google θέλει να λύσει το πρόβλημα: «Δε ξέρω πως να το ψάξω αυτό»

Συνδυάζοντας λέξεις και εικόνες
08 Απριλίου 2022 23:13
Η Google θέλει να λύσει το πρόβλημα: «Δε ξέρω πως να το ψάξω αυτό»

Σίγουρα όλοι μας έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά από μια μηχανή αναζήτησης να αναρωτιόμαστε ποιες είναι οι κατάλληλες λέξεις για να αναζητήσουμε κάτι. Τώρα, το Google φιλοδοξεί να λύσει το πρόβλημα, κάνοντάς το ευκολότερο για τους χρήστες να βρουν τα αποτελέσματα που ψάχνουν όταν μερικές λέξεις ή μια εικόνα δεν είναι αρκετά.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη η Google έκανε διαθέσιμο ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάσουν λέξεις και εικόνες σε μια κοινή αναζήτηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να βγάλετε μια φωτογραφία του καναπέ σας και να κάνετε αναζήτηση βάσει εικόνας, προσθέτοντας τη λέξη καρέκλα, για να επιστρέψει το Google ως αποτελέσματα καρέκλες που μοιάζουν με τον καναπέ σας.

Η εταιρία ονομάζει τη νέα αυτή λειτουργία "multisearch", κάνοντάς την αρχικά διαθέσιμη για τους χρήστες του Google Lens μέσω της Google mobile εφαρμογής για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μιλώντας στο CNN Business, η αντιπρόεδρος του Google Search, Liz Reid, επισήμανε πως το χαρακτηριστικό θα θεωρηθεί αρχικά πειραματικό. Έτσι, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αρχικά κυρίως για αναζητήσεις που σχετίζονται με αγορές, αν και δε θα περιορίζεται σε τέτοια ερωτήματα. Μάλιστα, η Liz τόνισε πως το multisearch είναι μόνο η αρχή, αφού η εταιρία σκοπεύει να κάνει περισσότερες αξιοσημείωτες αλλαγές και προσθήκες στην εξαιρετικά δημοφιλής μηχανή αναζήτησής τής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το multisearch μπορείτε να βρείτε την επίσημη ανακοίνωση της Google πατώντας εδώ.

Tags: