Ο Elon Musk μόλις αγόρασε σχεδόν το 10% του Twitter – Ράλι για τη μετοχή του social media

Αναλυτής πιστεύει ότι μπορεί μέχρι και να το εξαγοράσει
04 Απριλίου 2022 14:15
Ο Elon Musk μόλις αγόρασε σχεδόν το 10% του Twitter – Ράλι για τη μετοχή του social media

Σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που μόλις έγινε δημόσια, ο Elon Musk έχει πλέον στην κατοχή του σχεδόν το 10% του Twitter.

Όπως αποκαλύπτει το σχετικό 13G filing, ο CEO της Tesla προέβη στην αγορά του 9.2% των μετοχών της εταιρίας στις 14 Μαρτίου. Μόνο και μόνο το άκουσμα της είδησης έχει ήδη ξεκινήσει ένα ράλι για την τιμή της μετοχής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, η οποία στο σημερινό pre-market είναι ήδη πάνω περίπου 25%.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως ο Musk είναι ένας από τους πιο επιφανής χρήστες του Twitter, έχοντας πάνω από 80 εκατομμύρια ακόλουθους. Παρόλα αυτά, πρόσφατα αμφισβήτησε δημόσια το κατά πόσο το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι πλατφόρμα ελευθερίας λόγου, μέσα από μια ψηφοφορία που έγινε viral.

Σε αυτή ρώτησε τους χρήστες αν πιστεύουν πως το Twitter βαδίζει σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας του λόγου, με το 70% των χρηστών να απαντά “όχι”. Μάλιστα, σε άλλη του δημοσίευση αποκάλυψε πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μία νέα social media πλατφόρμα, απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση ενός χρήστη Twitter. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Σύμφωνα με το CNBC, οι Twitter μετοχές του Elon Musk έχουν αξία 2.89 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με την τιμή όταν η αγορά έκλεισε την Παρασκευή. Οι μετοχές του Musk ταξινομούνται ως παθητικό μερίδιο, αλλά ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, ανέφερε στο CNBC ότι η αγορά «θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και σε κάποιου είδους εξαγορά».