Το Twitch αφαιρεί λειτουργία που επέτρεψε την προώθηση πορνό

Ουπς!
02 Απριλίου 2022 11:31
Το Twitch αφαιρεί λειτουργία που επέτρεψε την προώθηση πορνό

Τον Οκτώβριο του 2021 το Twitch ξεκίνησε να πειραματίζεται με ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα επέτρεπε στους viewers να πληρώνουν χρήματα για να προωθήσουν το κανάλι του αγαπημένου τους streamer στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας.

Μιας και οι αντιδράσεις της κοινότητας δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έκανε ακόμη δυσκολότερο ο κόσμος να ανακαλύψει νέους streamers, το Twitch σταμάτησε το πρόγραμμα, εισάγοντας αντιθέτως το παρεμφερές Boost Train στις αρχές του Μαρτίου. Η εν λόγω λειτουργία επέτρεπε στους viewers να προωθήσουν ένα κανάλι αγοράζοντας subscriptions και χρησιμοποιώντας bits πόντους στο chat.

Τελικά ούτε αυτό το πείραμα ήταν πετυχημένο, αφού δεκάδες αναφορές πως το Twitch προωθούσε πορνό στην αρχική του σελίδα έκαναν το γύρο του Twitter και του Reddit. Όπως φαίνεται αποφασισμένοι χρήστες, θέλοντας να trollάρουν εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα για να προωθήσουν κανάλια που μετέδιδαν ζωντανά πορνογραφικό περιεχόμενο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ανυποψίαστοι χρήστες να βλέπουν στην αρχική σελίδα εικόνες όπως η παρακάτω:

Μιλώντας στο Dot Esports, ένας αντιπρόσωπος του Twitch επιβεβαίωσε πως το Boost Train πείραμα σταμάτησε προσωρινά, καθώς κατά τη διάρκεια των δοκιμών προέκυψαν ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των χρηστών.

Για την ώρα, η πλατφόρμα δεν έχει αποκαλύψει αν το χαρακτηριστικό θα επιστρέψει τροποποιημένο στο μέλλον.

Tags: