Kinect Shades για το Xbox One

Προσανατολισμένα στα smart glasses
18 Απριλίου 2014 17:06
Kinect Shades για το Xbox One

Σύμφωνα με αναφορές, η Microsoft εργάζεται πάνω στο δικό της headset, το οποίο ελπίζει να αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή του Oculus Rift και του Project Morpheus της Sony. Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της όμως, η Microsoft θέλει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας αντί για πλήρη εναλλακτική πραγματικότητα. Όπως και με τα Google Glass, αυτό σημαίνει πως θα βλέπετε τον πραγματικό κόσμο γύρω σας, ενώ εικονικά αντικείμενα θα αλληλεπιδρούν με αυτόν.

Η πρώτη φορά που υπήρξε αναφορά για Augmented Reality glasses ήταν τον Ιούνιο του 2012, όταν διέρρευσε online η στρατηγική του Xbox One. Στο αντίγραφο, αναφέρονταν τα Kinect Shades. Έπειτα τον Αύγουστο του 2013, βρέθηκε online η πατέντα που αφορούσε το AR display και εξηγούσε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τα γυαλιά περιγράφονταν ως συσκευή που μπορούσε να αναγνωρίσει δεδομένα φωνής, να χρησιμοποιήσει δεδομένα κίνησης του ματιού και να προβάλει HUD πληροφορίες.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Microsoft είναι στη διαδικασία αίτησης πάνω από 80 Virtual Reality πατεντών καθώς έχει επενδύσει $150 εκατομμύρια στην απόκτηση των απαραίτητων στοιχείων από την εταιρία wearable Osterhout Design Group. Αν και η Microsoft δεν εξαγόρασε την εταιρία, όπως έκανε το Facebook στην Oculus VR για $2 δισεκατομμύρια, είναι λογικό να υποθέσουμε πως συλλέγει τεχνογνωσία για να τελειοποιήσει τα AR γυαλιά της.

Tags: