Η Space Force των ΗΠΑ προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο με έναν... "ψηφιακό σωσία"

Η τεχνολογία της Slingshot θα προετοιμάσει τις ΗΠΑ για τα δεινά του διαστήματος
01 Απριλίου 2022 13:57
Η Space Force των ΗΠΑ προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο με έναν... "ψηφιακό σωσία"

Αν η Space Force των ΗΠΑ δεν είναι πανέτοιμη για κάθε λογής καταστροφή και κίνδυνο τότε ποιος ο λόγος να υπάρχει. Για αυτόν το λόγο ανακοίνωσε πως επέλεξε να συνεργαστεί με την Slingshot Aerospace, η οποία αναπτύσσει έναν σοφιστικέ πρόγραμμα προσομοίωσης που θα επιτρέψει στη Διαστημική Δύναμη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων να προετοιμαστεί για τα χειρότερα, αφού δεν μπορεί να διεξάγει πειράματα και ασκήσεις με κανονικούς δορυφόρους σε τροχιά. 

Για αυτό και το πρόγραμμα που το ονομάζει "Digital Space Twin" (Ψηφιακό Διαστημικό Δίδυμο) θα δημιουργεί διάφορα προσομοιώσεις με physics-based μοντέλα και παρακολούθηση και ανίχνευση αντικειμένων σε πραγματικό χρόνο. Ούτως ώστε με αυτόν τον τρόπο να μπορεί να προσομοιώσει διάφορες καταστάσεις και να καταστρώσει τα κατάλληλα σχέδια καιρό πριν. 

Ο "ψηφιακός σωσίας" αν θέλετε θα βοηθήσει τις ομάδες των αποστολών να αντιδράσουν -για παράδειγμα- σε μια πιθανή σύγκρουση και έτσι να σχεδιάσει η Space Force ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για αυτούς. Προφανώς και το πρόγραμμα της Slingshot θα την προετοιμάσει επίσης για οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια από άλλες χώρες στο διάστημα

Η Slingshot κέρδισε το συμβόλαιο ύψους $25.2 εκατ. της Space Force το οποίο έχει διάρκεια 39 μηνών. 

Βέβαια οποιοδήποτε δείγμα ετοιμότητας θα έχει να επιδείξει η Space Force απέχει πολλά χρόνια ακόμα, αλλά είναι μια ενέργεια που επισπεύδει τις διαδικασίες για την παρουσία της στο διάστημα, θα μειώσει το κόστος, ενώ θα μπορεί και να βοηθήσει να αποφευχθούν ατυχήματα ή διεθνείς συγκρούσεις.