Η Apple υποχώρησε και επιτρέπει σε Netflix και Spotify να προσφέρουν απευθείας πληρωμή

Σε όλες τις εφαρμογές που χαρακτηρίζονται “reader”
31 Μαρτίου 2022 12:38
Η Apple υποχώρησε και επιτρέπει σε Netflix και Spotify να προσφέρουν απευθείας πληρωμή

Το Netflix και το Spotify, καθώς και όλες οι εφαρμογές που χαρακτηρίζονται ως “reader” θα μπορούν πλέον να προσθέτουν ένα link στην iOS εφαρμογή του, η οποία θα οδηγεί τους χρήστες στο website των εταιριών για να δημιουργούν και να διαχειρίζονται το λογαριασμό τους εκτός εφαρμογής.

Η Apple ορίζει ως reader apps τις εφαρμογές που “προσφέρουν περιεχόμενο όπως περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ήχο, μουσική ή video ως την κύρια λειτουργία της εφαρμογής”.

Η Apple αναγκάστηκε σε αυτήν την υποχώρηση μετά από πίεση κυβερνήσεων και εταιριών και θα εφαρμόσει την αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο σημείωσε πως συμφώνησε μόνο επειδή αυτού του είδους οι εφαρμογές δεν προσφέρουν in-app ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες για αγορά.

Οι developers θα πρέπει να ζητήσουν από την Apple πρόσβαση στο πρόγραμμα External Link Account Entitlement πριν μπορέσουν να προσθέσουν links. Ο νέος αυτός τρόπος θα δώσει στους developers το δικαίωμα να αποφύγουν την προμήθεια της Apple, ωστόσο η εταιρία θα συνεχίσει να συλλέγει προμήθεια από αγορές που γίνονται μέσα από την εφαρμογή.