Ο αστροναύτης της NASA επέστρεψε τελικά στη Γη με ρωσική κάψουλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Υποσχέθηκε στη γυναίκα του να μην ξαναπάει στο διάστημα
31 Μαρτίου 2022 12:14
Ο αστροναύτης της NASA επέστρεψε τελικά στη Γη με ρωσική κάψουλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αστροναύτης της NASA, Mark Vande Hei και δύο κοσμοναύτες, οι Anton Shkaplerov και Pyotr Dubrov, επέστρεψαν στη Γη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τη ρωσική Soyuz κάψουλα και προσγειώθηκαν στο Καζακστάν. Η επιστροφή του αστροναύτη της NASA βάζει τέλος στο θρίλερ της επιστροφής του, η οποία περιπλέχθηκε με τις τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Vande Hei έσπασε το ρεκόρ του Scott Kelly για παραμονή στον ISS, συμπληρώνοντας 355 μέρες, ενώ στις συνολικές ημέρες που έζησε και εργάστηκε στον ISS βρίσκεται στην τρίτη θέση των Αμερικανών Αστροναυτών με 523 ημέρες. Ο Dubrov συμπλήρωσε επίσης 355 συνεχόμενες μέρες παραμονής στον ISS. Ο κοσμοναύτης Valeri Polyakov έχει έως και τώρα το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη συνεχόμενη παραμονή στο διάστημα με 437 ημέρες.

Η αποστολή του Vande Hei του αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση καθώς ήταν η τελευταία φορά που πήγε στο διάστημα.

Έχω πολλά αντικρουόμενα συναισθήματα. Υποσχέθηκα στη γυναίκα μου πως δε θα ξαναπάω στο διάστημα, οπότε αυτό είναι γλυκόπικρο. Είναι ευγνώμων που είχα αυτήν την υπέροχη ευκαιρία να πάω στον ISS με τέτοιους εκπληκτικούς ανθρώπους τους οποίους θεωρώ φίλους για την υπόλοιπη ζωή μου, να υπηρετήσω τη χώρα μου και όλη την ανθρωπότητα.