Η Google θα εξακριβώνει με AI πότε κάνετε αναζητήσεις επειδή βιώνετε προσωπική κρίση

Για να κάνει τα αποτελέσματα ασφαλέστερα
31 Μαρτίου 2022 12:02
Η Google θα εξακριβώνει με AI πότε κάνετε αναζητήσεις επειδή βιώνετε προσωπική κρίση

Όπως ανακοίνωσε, η Google σκοπεύει να κάνει μερικές σημαντικές αλλαγές στο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης MUM που κρύβεται πίσω από τα αποτελέσματα της πασίγνωστης μηχανής αναζήτησης, για να κάνει την εμπειρία των χρηστών ασφαλέστερη.

Συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν αλλαγές στο AI μοντέλο της Google, οι οποίες θα βοηθήσουν τη μηχανή αναζήτησης να εντοπίζει πότε κάποιος χρήστης βιώνει προσωπική κρίση, ψάχνοντας για παράδειγμα πληροφορίες σχετικά με σεξουαλική επίθεση, κατάχρηση ουσιών, ενδοοικογενειακή βία ή αυτοκτονία.

Η εταιρεία τονίζει ότι οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες σχετικά με αυτά τα θέματα με παρά πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, τις machine learning δυνατότητες του MUM, η Google επισημαίνει ότι μπορεί να κατανοήσει καλύτερα την πρόθεση πίσω από τα διάφορα ερωτήματα των χρηστών, για να αναγνωρίσει πότε κάποιος έχει πραγματικά ανάγκη για βοήθεια. Ως εκ τούτου, θα είναι σε θέση να τους παρέχει πιο αξιόπιστες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή.

Μάλιστα, η Google δε θα σταματήσει εκεί, αφού σε συνεργασία με τοπικούς συνεργάτες, μέσα τους επόμενους μήνες σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη της για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται αναζητήσεις προσωπική κρίσης και σε άλλες χώρες, καθώς το MUM μπορεί να μεταφράσει γνώσεις σε 75 διαφορετικές γλώσσες. Τέλος, η Google τονίζει ότι θα αξιοποιήσει το AI μοντέλο της και με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της προστασίας από spam μηνύματα και της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας σε χώρες που δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα machine learning εκμάθησης.

Για την ιστορία, η Google ανακοίνωσε συγχρόνως πως μειώνει και τα αποτελέσματα πορνογραφικού περιεχομένου στην αναζήτηση. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.