Το iPhone 15 Pro θα έχει το Face ID κάτω από την οθόνη (ΕΙΚΟΝΑ)

Μια τεχνολογία της Samsung και της OTI Lumionics
23 Μαρτίου 2022 08:42
Το iPhone 15 Pro θα έχει το Face ID κάτω από την οθόνη (ΕΙΚΟΝΑ)

Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει τα iPhone 14 φέτος, τα οποία θα έρθουν αλλαγμένα όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση. Η νέα εμφάνιση όπως ακούγεται εδώ και καιρό θα είναι μόνο για τα “Pro” μοντέλα της σειράς και όχι για τα "απλά", μιας και πρόσφατα είδαμε και τα πρώτα renders. Ωστόσο, στα φώτα της δημοσιότητας έρχονται ήδη διάφορα leaks που αφορούν το iPhone 15.

Όπως έγινε γνωστό, η Apple θέλει να φέρει την επανάσταση όσον αφορά το “Under Display” (UD), δηλαδή την κάμερα που θα βρίσκεται ουσιαστικά κάτω από την οθόνη, έτσι ώστε να ελευθερώσει περισσότερο χώρο στα τηλέφωνά της. Τώρα, σύμφωνα με μια νέα αναφορά από το νοτιοκορεάτικο κατάστημα “TheElec”, η Samsung Display και η OTI Lumionics αναπτύσσουν μια νέα τεχνολογία που θα βοηθούν τις κάμερες να βρίσκονται κάτω από το τηλέφωνο.

Η παραπάνω τεχνολογία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της πρώτη φορά στο Galaxy Z Fold5, του χρόνου και αργότερα να φτάνει στο iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max -ή όπως αλλιώς θα ονομάζονται τα τηλέφωνα που θα αποκαλυφθούν το φθινόπωρο του 2023.

Αυτή η συνεργασία της Samsung και της OTI Lumionics, είναι κάτι καινούργιο στο χώρο με οργανικό υλικό σχεδίασης που επιτρέπει “το άνοιγμα μικροσκοπικών διάφανων παραθύρων στα στρώματα των OLED pixels”. Αυτό βοηθάει την οθόνη να είναι τελείως transparent και θα επιτρέπει στην Apple να τοποθετήσει τους αισθητήρες και το Face ID κάτω από την οθόνη.

Tags: