Με τα νέα ψηφιακά avatars του Zoom μπορείτε να κάνετε meetings ως σκύλοι

Ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμα τύποι ζώων διαθέσιμοι
22 Μαρτίου 2022 20:50
Με τα νέα ψηφιακά avatars του Zoom μπορείτε να κάνετε meetings ως σκύλοι

Το Zoom θα δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες του να συμμετέχουν σε ψηφιακά meetings υπό τη μορφή σκύλου, κουνελιού, αλεπούς και άλλων ζών, χάρη στο νέο του Avatars χαρακτηριστικό, το οποίο θυμίζει αρκετά τα Memoji των iPhone που είχαν κάνει το ντεμπούτο τους το 2018. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η νέα αυτή λειτουργία θα καταφθάσει με την έκδοση 5.10 του Zoom και για αρχή θα επιτρέπει στους χρήστες να εμφανιστούν σαν ζωάκια, με περισσότερες μεταμορφώσεις να είναι καθ’ οδόν.

Όπως επισημαίνει η εταιρία, η λειτουργία των Avatars μπορεί να είναι χρήσιμη σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για να σπάσει τον πάγο και να κάνει πιο διασκεδαστικές της συναντήσεις όσο γνωρίζεται μια ομάδα. Παράλληλα, το χαρακτηριστικό μπορεί να βοηθήσει και στην ανακούφιση του “Zoom fatigue”, του άγχους δηλαδή που προκαλούν σε πολλούς χρήστες οι τηλεδιασκέψεις, καθώς νιώθουν πως πρέπει να ελέγχουν συνεχώς τους εαυτούς για το αν είναι ευπαρουσίαστοι.

Για να ενεργοποιήσει κάποιος τα Avatars, αρκεί να πατήσει το βελάκι δίπλα από το ‘Start / Stop Video’ κουμπί και έπειτα να επιλέξει το ‘Choose Video Filter’. Στη συνέχεια μπορεί να διαλέξει το ζώο που θέλει από την ειδική Avatars καρτέλα, κάνοντας μάλιστα και άλλες επιλογές, όπως για παράδειγμα το αν θα φοράει φούτερ ή T-shirt για να συμβαδίζει με τον καιρό της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Zoom διαθέτει ήδη φίλτρα σαν αυτά του Snapchat, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν σε πραγματικό χρόνο την εμφάνισή τους, βάζοντας για παράδειγμα ψηφιακό μουστάκι ή αυτιά κουνελιού. Ωστόσο, η νέα λειτουργία των Avatars προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αντικαθιστώντας πλήρως τους ομιλητές.

Tags: