Ληστεία RTX καρτών γραφικών αξίας $38,000 πήγε στραβά στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας
20 Μαρτίου 2022 11:04
Ληστεία RTX καρτών γραφικών αξίας $38,000 πήγε στραβά στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις ληστές πιάστηκαν στα πράσα στη Ρωσία και συνελήφθησαν από την αστυνομία, όταν επιχείρησαν να πουλήσουν μερικές Nvidia GeForce RTX 3070 Ti κάρτες γραφικών που είχαν κλέψει από τις αποθήκες της Wildberries, η οποία είναι η μεγαλύτερη ρωσική διαδικτυακή εταιρεία λιανικής.

Συγκεκριμένα, δύο από τα άτομα που οργάνωσαν τη ληστεία εργαζόντουσαν για την Wildberries, ενώ ο τρίτος ήταν κάποιος ξένος. Συνολικά κατάφεραν να κλέψουν 20 κάρτες γραφικών, αθροιστικής αξίας περίπου $38,000, αφού οι RTX 3070 Ti κοστίζουν περίπου $1,900 στη Ρωσία.

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κτηρίου έχει περίπου 1 εκατομμύριο views στο ρωσικό μέσο Mash και δείχνει δύο από τους ληστές να είναι ντυμένοι με τα ρούχα της δουλειάς τους και να κουβαλούν βιαστικά κουτιά γεμάτα κάρτες γραφικών, τα οποία στοίβαξαν σε μια σκάλα. Έπειτα τα κουβάλησαν με τα χέρια σε ένα παράθυρο στο πλάι του κτηρίου και έβγαλαν έξω τις κάρτες σε ένα τρίτο άτομο που περίμενε.

Τα πλάνα σταματούν εκεί, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως ο τρίτος ύποπτος τους περίμενε με κάποιο όχημα για να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το χώρο.

Δείτε το βίντεο της ληστείας των RTX 3070 Ti στη Ρωσία:

Όπως αναφέρει το Mash, οι ληστές κατάφεραν να πουλήσουν μερικές από τις κάρτες για $600 τη μία σε διάφορα τοπικά ενεχυροδανειστήρια και σε φίλους. Ωστόσο, τελικά την πάτησαν, όταν ένας ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου υποψιάστηκε πως τα αγαθά ήταν κλεμμένα και κάλεσε την αστυνομία. Τελικά, οι αρχές συνέλαβαν τους δράστες και κατέσχασαν τις κλεμμένες κάρτες γραφικών που είχαν απομείνει, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτεται πόσες ήταν αυτές.

Αν οι ληστές τα είχαν καταφέρει, θα έβγαζαν ο καθένας περίπου $11,440, αλλά τελικά φαίνεται πως ίσχυσε το «αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη»…