Η Porsche θέλει το 80% των οχημάτων της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030

Ενώ ετοιμάζει το δικό της δίκτυο φόρτισης
18 Μαρτίου 2022 21:57
Η Porsche θέλει το 80% των οχημάτων της να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030

Η Porsche ανακοίνωσε σήμερα τα πιο πρόσφατα οικονομικά της αποτελέσματα και συγχρόνως αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για τα μελλοντικά της πλάνα, τα οποία περιλαμβάνουν πολύ, μα πολύ ηλεκτροκίνηση. Για την ακρίβεια 80% ηλεκτροκίνηση!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η πασίγνωστη γερμανική εταιρία κατασκευής σπορ πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων τόνισε ότι σκοπεύει το 80% των οχημάτων που πουλάει να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Για να το καταφέρει αυτό, η  Porsche δε θα βασιστεί μόνο στην Taycan που είναι ήδη διαθέσιμη και στα διάφορα plug-in hybrids της. Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό πως ετοιμάζεται να επεκτείνει σημαντικά την λίστα των ηλεκτρικών μοντέλων της, με ένα πλήρως ηλεκτρικό Macan compact SUV και ένα επίσης πλήρως ηλεκτρικό 718.

Μάλιστα, η εταιρία δε στάθηκε μόνο εκεί και συγχρόνως αποκάλυψε πως σχεδιάζει να κατασκευάσει το δικό της δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως είναι δηλαδή οι Superchargers της Tesla.

Αυτή τη στιγμή οι κάτοχοι των ηλεκτρονικών οχημάτων της Porsche βασίζονται σε third-party λύσεις για τις ανάγκες φόρτισής τους, όπως η ιταλική Ionity με την οποία συνεργάζεται και η Ford, η BMW κ.α. Η λύση της Porsche, βέβαια, θα αφορά αποκλειστικά τους δικούς της πελάτες και δε θα εντάσσεται στο δίκτυο της Ionity. Αντιθέτως, η εταιρία περιγράφει τους φορτιστές της ως πολυτελή lounges, όπου οι κάτοχοι των οχημάτων θα μπορούν να πιούν κάτι και να ξεκουραστούν, μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση.

Οι πρώτοι θα χτιστούν σε πολυσύχναστες οδούς στην Αυστρία, στη Γερμανία και στην Ελβετία εντός του 2022, με την εταιρία να εξετάζει την επέκταση του δικτύου της και στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέλος, η Porsche ανακοίνωσε πως κάνει επενδύσεις και στην παραγωγή μπαταριών, αναμένοντας τα πρώτα αποτελέσματα μέχρι το 2024.