Η Porsche έσπασε το ρεκόρ της Tesla στη Nurburgring με τη νέα Taycan!

Και μάλιστα για αρκετά δευτερόλεπτα
03 Ιανουαρίου 2024 10:59
Η Porsche έσπασε το ρεκόρ της Tesla στη Nurburgring με τη νέα Taycan!

Η Nurburgring είναι μια από τις πιο γνωστές πίστες στην μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι τυχαία, με όλες τις εταιρίες του χώρου να κυνηγάνε πάντα το ρεκόρ του ταχύτερου γύρου. Ένας από τους εντυπωσιακότερους χρόνους όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είχε επιτευχθεί από την Tesla, η οποία με τη νεότερη έκδοση του Model S Plaid είχε καταφέρει να ολοκληρώσει έναν γύρο σε 7:25.231.

Τώρα, η Porsche κατάφερε να εκθρονίσει την Tesla, με την άκρως εντυπωσιακό χρόνο 7:07.55 που κατάφερε ο οδηγός Lars Kern με την επερχόμενη έκδοση της Taycan, την Turbo GT. Αυτό το ρεκόρ δεν είναι μόνο 26 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το προηγούμενο καλύτερο για την Taycan σειρά, αλλά ξεπερνά προφανώς και ανταγωνιστές όπως το Tesla Model S Plaid. Ο Kevin Giek, επικεφαλής της συγκεκριμένης σειράς μοντέλων της Porsche, τόνισε ότι το επίτευγμα αυτό μοιάζει με τις επιδόσεις των ηλεκτρικών hypercars.

Παρόλο που η Porsche δεν έχει αποκαλύψει πολλά ακόμη για τις συγκεκριμένες αναβαθμίσεις που έχει κάνει, οι επιδόσεις του Turbo GT υποδηλώνουν ότι έχουν αλλάξει και βελτιωθεί πολλά. Οι αναμενόμενες βελτιώσεις πάντως περιλαμβάνουν ένα ανανεωμένο σασί, ακόμη πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει αεροτομή από ανθρακονήματα, καθώς και μια ισχυρή διάταξη τριών κινητήρων που θα αποδίδει περίπου 1.000 ίππους.

Συνολικά, η Turbo GT ήταν αισθητά ταχύτερη σε βασικά τμήματα της πίστας και ξεπέρασε την Taycan Turbo S με σημαντική διαφορά. Η Porsche σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο βίντεο με πλάνα από ολόκληρο τον γύρο-ρεκόρ στα μέσα Μαρτίου, πιθανότατα ταυτόχρονα με την επίσημη παρουσίαση του νέου, πανίσχυρου μοντέλου.