Η Heineken παρουσίασε στο metaverse μία νέα μπύρα από...pixels

Ψηφιακή μαγιά και virtual ζυθοποιία
18 Μαρτίου 2022 17:41
Η Heineken παρουσίασε στο metaverse μία νέα μπύρα από...pixels

Η Heineken είναι η πρώτη από τα μεγάλα brands που οργάνωσε μία παρουσίαση ενός νέου προϊόντος στο metaverse. Ο λόγος για τη Heineken Silver, μία μπύρα την οποία γνωρίσαμε στο virtual ζυθοποιείο της εταιρίας στην ψηφιακή πλατφόρμα Decentraland. Η μαγιά αντικαταστάθηκε από pixels, ο λυκίσκος από Binary Coded Hops και οι ζυθοποιοί από NPCs. Την παρουσίαση ανέλαβε το avatar του επικεφαλής της εταιρίας, Bram Westenbrink, ενώ τη διασκέδαση των καλεσμένων avatars με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες ανέλαβε ο Thierry Henry.

Στην πράξη η Heineken τρόλαρε τη νέα τάση του metaverse τονίζοντας πως μερικά πράγματα καλύτερα να τα απολαμβάνουμε στον πραγματικό κόσμο. Ταυτόχρονα όμως η παρουσίαση αποτέλεσε μία marketing ευκαιρία για προβολή του brand.

Στη Heineken πιστεύουμε ότι η σύνδεση με τους ανθρώπους είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και γνωρίζουμε ότι το metaverse φέρνει τους ανθρώπους κοντά, με ανάλαφρο και συναρπαστικό τρόπο. Δεν είναι ωστόσο, το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε μια νέα μπίρα. Η νέα μας virtual μπίρα, η Heineken® Silver είναι ένα ειρωνικό αστείο. Είναι μια συνειδητή ιδέα που διακωμωδεί εμάς και πολλές άλλες μάρκες που βρίσκονται στο metaverse με προϊόντα που απολαμβάνουμε καλύτερα στον πραγματικό κόσμο. Προς το παρόν, δεν μπορείτε να δοκιμάσετε pixels και bytes. Θέλουμε, λοιπόν, να τονίσουμε το οξύμωρο και να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι τίποτα δεν ξεπερνά τη γεύση μιας δροσιστικής μπίρας στον πραγματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της νέας virtual Heineken® Silver. – Bram Westenbrink