AMD FSR 2.0: Η upscaling τεχνολογία της AMD κοιτά στα μάτια το DLSS της Nvidia

Μαζί με το RSR έρχονται σύντομα οι νέες upscaling τεχνολογίες της.
17 Μαρτίου 2022 16:11
AMD FSR 2.0: Η upscaling τεχνολογία της AMD κοιτά στα μάτια το DLSS της Nvidia

Η AMD ανακοίνωσε τη νέα γενιά της upscaling τεχνολογίας των καρτών γραφικών της, το FSR 2.0, σε μια προσπάθεια να κοιτάξει κατάματα την αντίστοιχη εδραιωμένη τεχνολογία της Nvidia, ονόματι DLSS. 

Το FSR 2.0 θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με το FSR 1.0 σε όλα τα μήκη των διαθέσιμων modes του δηλαδή Ultra Quality, Quality, Balanced και Performance, ενώ υπόσχεται και υψηλότερα framerates, φέρνοντάς το πιο κοντά στις ικανότητες του DLSS 2.0. 

Αξίζει να αναφερθεί πως το "FidelityFX Super Resolution 2.0" βασίζει την anti-aliasing τεχνολογία του σε temporal data και όχι μέσω machine learning, όπως η λύση της Nvidia. 

Δείτε συγκριτική εικόνα: 

Μαζί με αυτό ανακοίνωσε και το RSR (Radeon Super Resolution) το οποίο παίρνει ουσιαστικά όλα τα καλούδια του FSR και τα φέρνει απευθείας στην κάρτα γραφικών σας μέσω του driver. Με αυτή την λύση μπορείτε να ανεβάσετε τα FPS των παιχνιδιών που δεν υποστηρίζουν natively το FSR.

Ωστόσο, επειδή η upscaling αυτή τεχνολογία εφαρμόζει σε ολόκληρο το παράθυρο, ίσως υπάρξουν κάποιες παραμορφώσεις τα HUD των παιχνιδιών, όπως τονίζει η AMD. Βέβαια πρέπει να έχετε υπόψιν ότι το RSR υποστηρίζεται μόνο στη σειρά καρτών γραφικών Radeon RX 5000

Τέλος το FSR 2.0 δε γνωρίζουμε πότε θα διατεθεί στο ευρύ κοινό αν και περισσότερα θα μάθουμε σύντομα στο πλαίσιο του GDC. 

 

Η διάθεση του Radeon Super Resolution γίνεται από σήμερα καθώς έρχεται πακέτο με το νέο driver της AMD που ονομάζει "Adrenaline Edition". 

Tags: