Το Bored Ape Yacht Club μετά τα περίφημα NFTs του έφτιαξε και κρυπτονόμισμα

Υποδεχθείτε το ApeCoin
17 Μαρτίου 2022 11:42
Το Bored Ape Yacht Club μετά τα περίφημα NFTs του έφτιαξε και κρυπτονόμισμα

Η Yuga Labs ανακοίνωσε μόλις το επόμενο βήμα της, το δικό της κρυπτονόμισμα ονόματι ApeCoin. Πρόκειται για την εταιρία που είναι υπεύθυνη για τα πασίγνωστα NFTs του Bored Ape Yacht Club, τα οποία έχουν γίνει ανάρπαστα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αγορά ενός από τον Justin Bieber για $1.3 εκατομμύρια.

Αρχικά το ApeCoin θα χρησιμοποιείται ως το in-game νόμισμα του νέου play-to-earn blockchain παιχνιδιού που ανακοίνωσε συγχρόνως η εταιρία, σε συνεργασία με την ομάδα ανάπτυξης nWay, και το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2022. Βέβαια, ξεκινώντας από σήμερα, το ApeCoin θα είναι διαθέσιμο και στο παιχνίδι Benji Bananas, ενώ η εταιρία φιλοδοξεί σταδιακά να υιοθετηθεί από ακόμη περισσότερους τίτλους ή να εξελιχθεί μέχρι και σε ένα κρυπτονόμισμα γενικής χρήσης.

Για να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της, η Yuga Labs επισημαίνει πως το ApeCoin έχει δημιουργηθεί ως μια ανεξάρτητη οντότητα. Συγκεκριμένα, το token θα εποπτεύεται από έναν οργανισμό ελεγχόμενο από την κοινότητα που θα ονομάζεται ApeCoin DAO. Η εν λόγω DAO (συντομογραφία του decentralized autonomous organization) θα χρηματοδοτείται από τις πωλήσεις του ApeCoin και θα ελέγχεται από τα μέλη, με κάθε token να δίνει μια ψήφο. Συγχρόνως, ιδρύθηκε και μια μητρική εταιρεία, η Ape Foundation, η οποία θα εκτελεί τις αποφάσεις της ApeCoin DAO. Αξίζει να σημειωθεί πως στην αγορά θα γίνουν διαθέσιμα 1 δισεκατομμύριο ApeCoin νομίσματα.

Αρχικά η DAO σχεδιάζει να δαπανήσει ένα κομμάτι των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος γύρω από το κρυπτονόμισμα. Αναλυτικότερα, έχει πρόθεση να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη περισσότερων παιχνιδιών, εκδηλώσεων και την παραγωγή merchandise.

Μάλιστα, η ApeCoin DAO σκοπεύει να δημιουργήσει μέχρι και το δικό της decentralized NFT marketplace. Ναι, κάπως έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος.