Αυτό είναι το NFT που αγόρασε ο Justin Bieber για $1.3 εκατομμύρια (ΕΙΚΟΝΑ)

Δείτε τον πίθηκο του πασίγνωστου καλλιτέχνη
31 Ιανουαρίου 2022 09:44
Αυτό είναι το NFT που αγόρασε ο Justin Bieber για $1.3 εκατομμύρια (ΕΙΚΟΝΑ)

Καθώς η συζήτηση γύρω από τα NFTs γίνεται όλο και πιο mainstream, περισσότεροι celebrities στρέφουν το ενδιαφέρον τους, αγοράζοντας ψηφιακή τέχνη για τεράστια ποσά. Για παράδειγμα, πρόσφατα σας ενημερώσαμε για το σχεδόν άβολο απόσπασμα της εκπομπής του Jimmy Fallon, στο οποίο ο ίδιος και η Paris Hilton έδειχναν τα NFTs τους.

Τώρα, ένας από τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη αποφάσισε να μπει στο πλέον τρομερά δυσπρόσιτο Bored Ape Yacht Club, αγοράζοντας τον δικό του πίθηκο. Ο λόγος γίνεται για τον Justin Bieber, ο οποίος ήρθε να σπάσει τα κοντέρ, αγοράζοντας τον Ape #3001 για 500 ETH. Αυτό σημαίνει πως ο πασίγνωστος τραγουδιστής ξόδεψε περίπου 1.3 εκατομμύρια δολάρια για το εν λόγω NFT.

Αυτό είναι το Bored Ape NFT που αγόρασε ο Justin Bieber:

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ape του Bieber είναι αρκετά σπάνιος, αφού έχει το ‘New Punk Blue’ background που έχουν μόνο 12% των πιθήκων, μαύρο T-Shirt που έχει μόνο το 3%, θελημένο βλέμμα σπανιότητας 6%, σκούρο καφέ τρίχωμα με 14% σπανιότητα και αξύριστο στόμα 16% σπανιότητας.

Για την ιστορία και ο θρυλικός rapper Eminem απέκτησε πρόσφατα έναν Bored Ape για $462,000, καθώς η ταλαντούχα τενίστρια Serena Williams.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται κυρίως για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του, με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους.

Φυσικά, όντας στην ουσία απλά ψηφιακά αρχεία, μπορούν να διακινούνται πανεύκολα στο διαδίκτυο, παρόλο που έχουν επιβεβαιωμένο ιδιοκτήτη. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, ποιο είναι το νόημα, ίσως ο Justin Bieber να μας δώσει μια μέρα την απάντηση…