Η Audi δείχνει το μέλλον των ηλεκτρικών της μέσα από το A6 Avant E-tron (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δείτε το νέο concept όχημα της εταιρίας
17 Μαρτίου 2022 10:08
Η Audi δείχνει το μέλλον των ηλεκτρικών της μέσα από το A6 Avant E-tron (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η πασίγνωστη γερμανική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων πολυτελείας Audi μόλις παρουσίασε το νέο της concept όχημα, το εντυπωσιακό ηλεκτρικό A6 Avant E-tron.

Σύμφωνα με τον Oliver Hoffmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi για την Τεχνική Ανάπτυξη, το εν λόγω αυτοκίνητο προσφέρει μια πρώτη «εντελώς ρεαλιστική ματιά στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής» που θα κατασκευαστούν στην πλατφόρμα PPE, την οποία η εταιρία ετοιμάζει μαζί με την αδερφική της Porsche. Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρίες του Volkswagen ομίλου συνεργάζονται για την ανάπτυξη της νέα αρχιτεκτονικής ηλεκτρικών οχημάτων που ονομάζουν Premium Platform Electric (PPE).

Αν πράγματι, λοιπόν, το A6 Avant E-tron φτάσει στις γραμμές παραγωγής και πάρει σάρκα και οστά ως κανονικό αυτοκίνητο θα είναι το ηλεκτρικό της Audi με τη μεγαλύτερη αυτονομία. Συγκεκριμένα, το concept αυτοκίνητο υπόσχεται range που αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό WLTP στάνταρ. Μάλιστα, με το 800 volt σύστημά του και με χωρητικότητα φόρτισης έως και 270 kW, μπορεί να λάβει αρκετά ηλεκτρόνια σε μόλις 10 λεπτά από έναν σταθμό ταχείας φόρτισης για να οδηγήσει κάποιος περίπου 300 χιλιόμετρα.

Πέρα από μεγάλη εμβέλεια, το αυτοκίνητο θα είναι και ταχύτατο, αφού θα μπορεί να επιταχύνει από 0 σε 100 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Το μέγεθος του θα είναι παρόμοιο με το απλό A6, έχοντας μήκος περίπου 4.9 μέτρα, πλάτος 1.9 μέτρα και ύψος 1.4 μέτρα. Μάλιστα, ο κομψός εξωτερικός του σχεδιασμός υπόσχεται και εξαιρετική αεροδυναμική, με την Audi να του δίνει συντελεστή 0.22, πλησιάζοντας σχεδόν το ρεκόρ που έθεσε η Mercedes-Benz με τον συντελεστή 0.2 της εντυπωσιακής EQS.

Συνεχίζοντας, το A6 Avant E-tron θα διαθέτει “Digital Matrix LED” φώτα που χρησιμοποιούν ένα περίπλοκο σύστημα κλείστρου που επιτρέπει στα LED να δημιουργούν συγκεκριμένα σχήματα και κινούμενα σχέδια. Μάλιστα, θα μπορεί να προβάλει μέχρι και ένα βιντεοπαιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Audi σε κάποιον κοντινό τοίχο ή στη γκαραζόπορτα του ιδιοκτήτη.

Τέλος, θα υπάρχουν και τέσσερις προβολείς LED στις γωνίες του οχήματος που μπορούν να δημιουργήσουν κινούμενα φλας στο δρόμο. Τρεις τέτοιοι προβολείς είναι ενσωματωμένοι και σε κάθε πλευρά του αμαξώματος  και μπορούν να προβάλουν από μηνύματα καλωσορίσματος στο έδαφος για τον οδηγό και τους επιβάτες μέχρι προειδοποιήσεις για τους ποδηλάτες ότι μια πόρτα πρόκειται να ανοίξει.